2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Şiirle engelleri aştı

Engelli şair Turgay Duran, 18. şiir kitabını şehitler için çıkardı.
Samsunlu 46 yaşındaki halk şairi Turgay Duran hem şehit ailelerine destek hem de kendi geçimini temin etmek için "Şehidim" adını verdiği ve 32 şiirin yer aldığı bir şiir kitabı çıkardı.

Bin adet bastırdığı şiir kitabını ortopedik engelli olmasına rağmen gezerek dağıtan Turgay Duran, şiir aşkıyla engelleri aştı. 1976 yılında geçirdiği trafik kazası sonucu ortopedik özürlü olan Duran, 1986 yılından bu yana şiir ve şarkı sözü yazıyor, ayrıca çok sayıda besteleri de bulunuyor.


"Şehidim" isimli şiir kitabından elde edeceği gelirin bir bölümünü şehit ailelerine hediye edeceğini belirten engelli şair, "Şehitlerimiz bizim için şehit oldular. Onların sayesinde biz rahat bir şekilde yaşıyoruz. Onlara karşı olan minnet borcumuzu bu şekilde yerine getirmeye çalışıyorum" dedi.


Ortopedik engelli ve kalp hastası olmasına rağmen şiir kitabını bizzat dağıttığını belirten Duran, " 'Şehidim', benim 18. şiir kitabım. Bunların dışında çok sayıda şarkı sözü ve bestelerim var. Bestelerimin değerlendirilmesi için yetkililerden maddi değil, manevi destek bekliyorum. Ben, ortopedik özürlüyüm ama dilenmiyor, çalışıp ekmek paramı kazanıyorum. Bestelerimin değerlendirilmesi için herkesten destek istiyorum" diye konuştu.


"Şehidim" isimli kitapta yer alan şiirlerden bir kıta şöyle: "Sevinçle ve neşeyle gittin askere/Alıp geleceğim diye teskere/Şehitliğinle layıksın nice sevgilere/Sen vatan bekçisi, Peygamber komşusu ölümsüz şehidim".
 

İha
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2009 Salı 13:46:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?