3
Mayıs
2024
Cuma
SAMSUN

Şikayetçi olmadı ama...

SAMSUN’ da 15 yaşındaki B.B.’ye tecavüz ettiği iddiasıyla 20 yıl hapis istemiyle yargılanan 17 yaşındaki A.D., suçlamanın asılsız olduğu ortaya çıkınca beraat etti.

Duruşma sonrası B.B., şikayetinden vazgeçerek beraat etmesini sağladığı A.D.’yi "Beni sokakta nasıl bırakırsın" diyerek adliye koridorunda tokatladı.

İlkadım İlçesi Çatalarmut Mahallesi’nde yaklaşık 7 ay önce meydana gelen olayda, iddialara göre evden kaçan B.B., erkek arkadaşı olan A.D. ile bir eve gitti. Burada A.D.’ye iddiaya göre 6 gün boyunca tecavüz eden B.B.’yi bırakarak kaçtı.

Ailesinin kayıp başvurusu yapması üzerine polis tarafından her yerde aranan B.B., karakola giderek şikayetçi oldu. Polisin yakalayıp gözaltına aldığı A.D. sorgusunun ardından sevk edildiği adliyede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Soruşturma sonunda hakkında Samsun 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne açılan davada ’tecavüz’ ve ’hürriyeti tahdit’ suçlamasıyla 20 yıla kadar hapis cezası yargılanan A.D. savunmasında, "Kendisiyle cinsel ilişkiye girmedim. Zaten bu olaydan sonra da ayrıldık" dedi. Duruşmaya katılan B.B. ise, soruşturma aşamasındaki ifadelerini değiştirerek sanıktan şikayetçi olmadığını söyledi. Kendisiyle gönül ilişkisi yaşadıklarını söyleyen B.B., "Evden kaçtıktan sonra birlikte onun arkadaşlarının oturduğu eve gittik. Kalacak yerim olmadığı için beni oraya götürdü. Ancak, arkadaşları evde kalmamı istemedi. Daha sonra birlikte dışarıya çıktık. Dolmuş durağına gittik. Bekle, birazdan geleceğim diyerek gitti. Bir daha da geri dönmedi. Ben de kendisine kızdım ve beni zorla alıkoyduğu, tecavüz ettiğini söyledim. Ama böyle bir şey olmadı" diye konuştu.

Mahkeme, sanığın iddia edilen suçları işlediğine dair kesin ve inandırıcı deliller bulunmadığını belirterek, A.D.’nin beraatına karar verdi. Duruşma çıkışında ise B.B., adliye koridorunda sanığa "Sen beni sokakta nasıl bırakırsın. Allah senin belanı versin" diyerek saldırıp tokatladı. Kavgayı polisler ayırırken, A.D. genç kızdan şikayetçi olmadı

...
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2011 Perşembe 16:13:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?