2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Sırılsıklam tören

TÖRENDE ÖĞRENCİLER SIRILSIKLAM OLDU

Samsun'da düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamındaki Atatürk anıtına çelenk bırakma töreninde öğrenciler sağanak sağışta sırılsıklam oldu, bayrakların altına sığındı.

Cumhuriyet'in kuruluşunun 86. yılı kutlamaları kapsamında Cumhuriyet Caddesi'ndeki Atatürk anıtı önünde çelenk koyma töreni düzenlendi. Sağanak yağış altında gerçekleştirilen törende, hiçbir aksama olmadan programa başlandı. Sağanak yağışa rağmen ilk önce Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ömer Bayraklı, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz çelenklerini bıraktı, ardından yargı kuruluşları, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, siyasi partiler, meslek teşekkülleri ve sivil toplum kuruluşları çelenklerini koydu.

Protokol üyeleri şemsiyeleri ile korunurken, Vali, Garnizon Komutanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı gibi öğrenciler de sırılsıklam oldu. Görevlerini yerine getirmeye çalışan protokol üyeleri ve öğrenciler yağmura rağmen tören bitene kadar yerinden kımıldamadı. Öğrenciler ise taşıdıkları bayrakların altına girerek korunmaya çalıştı. Bez olan bayraktan sızan yağmur suyu yine öğrencileri ıslattı. Üşüyen öğrenciler ise titredi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tören sona erdi.

TÖRENDE ÖĞRENCİLER SIRILSIKLAM OLDU
TÖRENDE ÖĞRENCİLER SIRILSIKLAM OLDU
TÖRENDE ÖĞRENCİLER SIRILSIKLAM OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2009 Çarşamba 14:12:02
Güncelleme :28 Ekim 2009 Çarşamba 17:26:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?