2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Şişko Nuri yardım bekliyor

Türk Sineması'nda 'Şişko Nuri' olarak tanınan ve yaklaşık 300 sinema filminde rol alan 60 yaşındaki Sıtkı Sezgin, hayatının geri kalan bölümünü huzurevinde geçirmek için yetkililerden yardım bekliyor.


Adile Naşit ve Münir Özkul ile birlikte birçok ünlü sanatçıyla yaklaşık 300 sinema filminde rol alan 40 yıllık sanatçı Sıtkı Sezgin, memleketi Samsun'a döndükten sonra kalacak yeri olmadığı için otel odalarında adeta sefil hayat sürüyor. Babasından kalan yetim aylığıyla hayatta kalma mücadelesi veren Yeşilçam'ın Şişko Nuri'si hayatının geri kalan kısmını Samsun'daki bir huzurevinde huzurlu bir şekilde geçirmek için yetkililerden yardım bekliyor. "Samsunluyum ve Samsunlu olmaktan gurur duyuyorum" diyen
Sıtkı Sezgin, "Türk sinemasına 40 yılımı verdim. Birçok ünlü sanatçıyla aynı filmlerde rol aldık. Artık yaşlandım. Hayatımın geri kalan kısmını memleketim Samsun'da geçirmek istiyorum. Samsun'daki bir huzurevinde kalabilmek için Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Samsun Milletvekillerinden bana yardım etmelerini istiyorum" şeklinde konuştu.
 

 

İha
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2009 Salı 10:03:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?