2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Sivil havacılıkta çıta yükseldi

Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Türk Hava Kurumu (THK) ile yapılması düşünülen proje kapsamında Samsun'un, Türkiye'de 3. büyük bir sivil havacılık eğitimi veren merkez projesine sahip olacağına inandığını söyledi.


THK Samsun Şube Başkanı Abdülkerim Samangül ve yönetim kurulu üyeleri, 2007 yılı kurban derisi gelirlerinden Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na (SYDV) düşen payın 2. çekini Vali Güzeloğlu'na takdim etti. THK Samsun Şubesi olarak 2007 yılı 2.dönem kurban derisi gelirlerinin toplam 61 bin 896 TL olduğunu belirten Samangül, bundan paydaş kurum olan SYDV'ye düşen 19 bin 991 TL'lik pay çekini teslim etmek için ziyaret ettiklerini dile getirdi.


Vali Hasan Basri Güzeloğlu ise ziyarette yaptığı konuşmada, "Havacılığın gelişmesine, yerleşmesine, havacılık sevgisinin genç kuşaklara aşılanmasına katkıları bulunan, sivil havacılıkta önemli hizmetleri olan Türk Hava Kurumumuz, sosyal çalışmalarda kurban derisi toplama sürecinde topladığı kaynakların bir kısmını soysal kurumlara, Çocuk Esirgeme Kurumu'na, Kızılay'a, Diyanet Vakfı'na, SYDV'ye veriyor. SYDV da fakir, muhtaç vatandaşlarımızın ihtiyaçlarında karşılanmak üzere 19 bin 991 TL'lik çeki almaktan mutluluk duyuyorum" dedi.
THK ile işbirliği içinde olduklarını açıklayan Güzeloğlu, bu çalışmaları öteye taşımak, Samsun adına büyük bir proje noktasında bir kazanım sağlamak amacıyla önemli derecede heyecan taşıdıklarını kaydetti.

19 Mayıs ilçesinde bulunan sivil havacılık noktasında kullanılan ve uzun süredir atıl bulunan eski havaalanı ve çevresini Samsun İl Özel İdaresi olarak yine havacılık eğitimini, sevgisini genç kuşaklara aşılamak için tahsis olarak almış bulunduklarını ifade eden Vali Hasan Basri Güzeloğlu, "Geçmişte hava şölenleri gibi etkinlikleri gerçekleştiren ve böylelikle Samsun'da güçlü bir alt yapıyı oluşturan bu olguyu yeniden kazanmak ve bu heyecanı Samsun'da yeniden yaşamak, sivil havacılık eğitiminde Samsun'u Türkiye'de Ankara ve Eskişehir'den sonra 3. bir merkez yapma iddiasını taşıyoruz.

Bu çalışmayı da kamuoyu ile paylaşmak istiyorum. Valiliğimizin öncülüğünde ve denetiminde bir arsa tahsisi Özelleştirme İdaresi'nden yapılarak sivil havacılık alanında eğitim yapacak Meslek Yüksekokulu'na dönük bir süreç başlatıldı. Bu bir bütünlük olarak hem yüksek okul eğitimi veren bir yerleşke içinde havacılığın teorik bilgileri verilirken, Türkiye'de önemli bir eksiklik olan bu alanda yetişmiş insan gücü açığını böylelikle kapatırken bir yandan da havaalanı ve çevresini planör kursundan, paraşüt eğitimine, model uçaktan havacılık sevgisini aşılayan ve pervaneli uçaklardan sivil uçuş eğitimi veren bir merkez konumuna taşımayı amaçlıyoruz.

Bu konuda gerekli görüşmeler yapıldı. Samsun geriden bu yana sivil havacılık eğitimi ve sevgisi yoğun illerden biri. Bu arada eski başkan rahmetli Ata beyi de anmadan geçemeyeceğim. Kendisiyle güzel çalışmalarımız oldu. Türk Hava Kurumu'na başarılı çalışmalar diliyorum. Bu proje ile birlikte THK'nın Türkiye'de Samsun'la buluşarak bir anlamda 3. büyük bir sivil havacılığın eğitimini veren merkez projesinin hayata geçeceğini diliyorum" diye konuştu.
 

İha
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2009 Perşembe 19:42:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?