2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Sivil savunma 50 yaşında

Samsun İl Sivil Savunma Müdürü Hakkı Bülent Ünal, "Hedefimiz her aileden bir kişiyi sivil savunma gönüllüsü yapmaktır" dedi.


Sivil Savunma Teşkilatı'nın 50. kuruluş yıldönümü nedeniyle Atatürk Anıtı'nda tören düzenlendi.

Vali Yardımcısı Mehmet Mızrak, İl Sivil Savunma Müdürü Hakkı Bülent Ünal, Samsun Sivil Savunma Arama Kurtarma Birlik Müdürü Ufuk Solmaz, Sivil Savunma çalışanları katıldı. Çelenklerin sunulmasının ardından Büyükşehir Belediyesi bandosu eşliğinde, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.


İl Sivil Savunma Müdürlüğü'nde ise kutlama programı gerçekleştirildi. Vali Yardımcısı Mehmet Mızrak, sivil savunma anlayışının halkın iyi benimsemesi ve bu konuda gerekli eğitimi alması gerektiğini söyledi. İl Sivil Savunma Müdürü Hakkı Bülent Ünal, sivil savunmanın savaş, insan kaynaklı afetler, doğal afetler, büyük yangınlar günlük hayatı tehdit eden acil durumlarda koruyucu, kurtarıcı önlemleri aldığını ve eğitim faaliyetleri düzenlediğini kaydetti.
"Sivil savunmanın amacı can ve mal kaybının en aza indirilmesidir" diyen Ünal, "Sivil savunma, ülkemizin ayrın yapmaksızın dünyanın her köşesinde tüm insanlığın hizmetindedir. Hedefimiz her aileden bir kişiyi sivil savunma gönüllüsü yapmaktır. Bunun içinde sadece gönüllü olmak yeterlidir. Her türlü afetle sivil savunma tedbirleri güvence ve sigortadır.

İnsan hayatı değerlidir ve sivil savunma bu değeri savunur" diye konuştu. Daha sonra 23 Nisan İlköğretim Okulu öğrencisi Yunus Emre Özdemir, şiir okudu. Vali Yardımcısı Mızrak, şiirden dolayı öğrenciye hediye verdi ve sinevizyon gösterisi izlendi.
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2009 Cumartesi 16:19:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?