5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Sivil Savunma tatbikatı

Samsun Valiliği Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü ekipleri doğal afet tatbikatı yaptı. 

3 aşamalı olarak yapılan tatbikatta kaza yapan araçtan sürücünün, deprem enkazından yaralının ve yangında binada mahsur kalan vatandaşın nasıl kurtarıldığı canlandırıldı. Gerçeği aratmayan tatbikatlarda heyecanlı anlar yaşanırken, ekiplerin acil müdahaleleri ise takdir topladı. Tatbikatı Sivil Savunma Genel Müdürü Atilla Özdemir ve Sivil Savunmadan Sorumlu İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Rasim Baş izledi. Önce trafik kazasında aracında sıkışıp kalan yaralı sürücünün kurtarılışı canlandırıldı. İhbar üzerine olay yerine gelen Sivil Savunma ekipleri, sürücüyü sıkıştığı yerden kurtarmak için elektrikli makasla aracı kesti. İkinci bölümde ise deprem sonrası enkazından yaralı kurtarıldı. 

Tatbikatın son bölümünde ise yangın sonrasında binada mahsur kalan vatandaşın kurtarılması canlandırılırken, ekiplerin binadan aşağı iple inmeleri ise nefes kesti. 35 kişinin katıldığı yarım saatlik tatbikat, başarıyla sona erdi.
Genel Müdür Atilla Özdemir, Sivil Savunma ekiplerinin hazır durumda olmasının güven verdiğini dile getirerek, "Böyle olaylar başa geldiğinde ne yapacağını bilen insanlarla doğru müdahale edildiğini görmek beni gururlandırdı. Kendilerine ihtiyaç duyulduğunda müdahale edecek yeteneğe sahip, ayrıca gerekli modern teçhizatla donatılmış ekiplerimizin bulunması, kazaya uğramış kişilerin kurtarılması açısından çok büyük değer taşımakta. 

İnşallah onlara ihtiyacımız hiçbir zaman olmaz. Ama ihtiyaç olduğunda da bu arkadaşlarımızın hazır olması bizler için bir güven teşkil ediyor" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2006 Salı 16:51:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?