6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Sivil Toplum Örgütleri Platformu açıldı

Cumhuriyetin 85. yıldönümü nedeniyle Sivil Toplum Örgütleri Platformu açılışı yapıldı.

Cumhuriyetin 85. yıldönümü kapsamında Cumhuriyet ve Gençlik Kurultayı Sivil Toplum Örgütleri Platformu açılışı nedeniyle Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu. Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) önderliğinde yapılan açılışa, Samsun'da bulunan 22 sivil toplum örgüt başkanları ve üyeler katıldı.

ADD Samsun Şube Başkanı Murat Erkan'ın anıta çiçek koymasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla devam etti. ADD Başkanı Murat Erkan, cumhuriyet ve onun değerlerinin giderek zaafa uğratılmak istendiğini söyledi.

Murat Erkan, "Cumhuriyetle beraber bize yansıması gereken güç, enerji ve coşku giderek azaltılmaya çalışılmakta. Türkiye'de belli bir yapı var. Buna karşı sesini yükseltenlerden bir tanesi de Samsun'daki birlikte oluşturduğumuz Samsun Sivil Toplum Örgütleri Platformu'dur. Bu platformda Samsun'daki tüm demokratik yapılar yer almakta ve bugünde gerçekleştireceğimiz etkinlikte aktif rol oynamaktadır. Amacımız 85. yıla geldiğimizde bugün kamusal anlamda yaşayamadığımız coşkuyu, kamusal anlamda yaşayamadığımız konuşma özgürlüğünü, sorunlarımız ifade etme olanağı ortamını oluşturmaktır" dedi.

Açılışın ardından Sema Cengiz Kız Meslek Lisesi Halk Dansları ekibi tarafından gösteri sunuldu. 23 sivil toplum örgütünün katıldığı açılış Atatürk'ün Samsun'a ayak bastığı Tütün İskelesi'ne yürüyüşle devam etti. 

iha
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2008 Cumartesi 14:54:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?