2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

'Siyaset dürüstlük ister!

CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Atalay, siyasetin dürüstlük temelinde yapılması gerektiğini söyledi.


Mehmet Atalay, Samsun'un son 10 yıldır aynı düşünce tarafından yönetildiğini belirterek, ''Akılcı politikalar üretmek gerek. Kaynakları ve öncelikleri iyi belirlerseniz başarıya ulaşırsınız. Biz, kentin sorunlarının çözümüne talibiz. İki ayrı Samsun var. Bir şu anda bulunduğumuz Samsun, bir de çeperlerden oluşan Samsun. Ötekileştirilmiş Samsun'u ortadan kaldırmaya kararlıyız” dedi.


Seçim çalışmalarını yoğunlaştırarak sürdüren CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Atalay, Samsun’da şube sayıları bine yaklaşan dışardan gelen marketler zinciri merkezi haline geldiğine dikkat çekti. Atalay, “Ekmeğini bile Samsun dışından getirip satıyorlar. Samsun’dan bir tek alışveriş yapmıyorlar. Pek çok şehir bu marketlere sınırlama getirirken Samsunumuzda her mahalle ve sokağa şubeler açılmasına izin veriyorlar. Birçok Büyükşehir Belediyesi şehirlerinin spor kulüplerine sahip çıkarken Samsun’da tam tersini yapanlar, Samsunsporumuzu yalnız bırakanlar da yine bunlar. Bunların yüzünden Samsun 10 yıldır sahipsiz. Samsun’un 5 yıl daha sahipsiz kalmasına izin vermemek sizin elinizde” diye konuştu.


İŞÇİLERE SENDİKA SÖZÜ
Öte yandan, CHP Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Mehmet Atalay, belediyede kadrosuz çalışan sözleşmeli işçilere kadro sözünün ardından şimdi de işçileri sendikalı yapacaklarını söyledi. Mehmet Atalay, maaş ve ücretlerini bankalardan alan çalışanlara promosyonlarının tamamını ödeyeceklerini de açıklayarak, “Bizler, insanların hayata tutunabilme mücadelesinde emeklerinin karşılığı olanı almak için çabalamaları ve tüm dünya işçilerinin haklı talepleri olan grevli toplu sözleşmeli sendika hakkının verilmesinden yanayız. Bunun gereği olarak göreve gelir gelmez sözleşmeli çalışanlarımıza kadrolarını verirken kendilerinin sendikalı olabilmelerini de sağlayacağız.

Sendikaya üye olma haklarını kullanan işçilerin işten çıkarıldıklarını asla unutmayınız. Bu da bizim sendikal haklara karşı duyarlılığımızın bir göstergesi olacaktır. Göstereceğimiz bu duyarlılık, işçilerimizden esirgenen sendikalaşma haklarıyla ilgilidir.Promosyonların kendilerinin hakkı olduğu ile ilgilidir” şeklinde konuştu.


Çalışanları sendikal muhalefete sakıncalı muamelesi yapmayan, uluslararası düzenlemeleri dikkate alan yeni bir belediye yönetimine ihtiyaç olduğu hatırlatmasında bulunan Mehmet Atalay, şöyle konuştu: “Ülkemizde kriz gerekçe gösterilerek bireysel ve toplu işten çıkartmalar giderek artmakta, birçok sektörde ve belediyelerde işçiler ya işten çıkarılmakta ya da üretim durdurularak işçiler zorunlu izne çıkarılmaktadır.

Küresel kriz ile sosyal ve sendikal haklar konusunda risk ve tehlikelerin arttığını görmemek olanaksızdır. 2009 yılı kamu toplu sözleşmeleri öncelikle küresel krizin etkileri gerekçesiyle bir hak sınırlandırılması belgesine dönüştürülebilir. Bu durum yıllardır büyük emeklerle kazanılmış, geliştirilmiş, hakları küçültebilir ya da yok edebilir. Çalışanlarımız da oylarını verirken bunları iyi düşünmek durumundadır.”
 

İha
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 14:47:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?