6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

'Siyaset Kürsüsünde Ben de Varım'

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Ar-Ge Başkanlığı'nca Türkiye genelinde düzenlenen "Siyaset Kürsüsünde Ben de Varım" adlı hitabet yarışmasının Samsun elemeleri gerçekleştirildi.


Atakum Belediyesi Eğitim ve Eğlence Merkezi'nde yapılan elemelerde 19 aday yarıştı. Yarışmanın açılış bölümünde konuşma yapan AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Av. Zeynep Gürbüz, yarışmada dereceye giren bayanların AK Parti'nin salonlarda ve meydanlarda yapacağı çalışmalarda yer alacağını söyledi.
AK Parti Samsun İl Başkanı Ali Akyüz, AK Parti ailesinin kadınların siyasi anlamda aktif olması, sosyal ve kültürel hayatta daha ön planda çıkması için önemli bir yarışma tertip ettiklerini belirtti.


İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok da kadınların her zaman siyaset kürsüsünde var olduklarını, kendilerinin de belediye başkanları olarak yönetimlerinde bir tane bayan meclis üyesi bulundurduklarını ve bu sayının belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri içerisinde de artırılması gerektiğinin altını çizdi.
AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz ise kadınların son birkaç yılda siyasette aktif olarak bulunması ve sayıca daha fazla temsil edilmesi konusundaki gayretlerini takdirle karşıladıklarını vurguladı.


Türkiye genelindeki yarışmalarda dereceye elde eden yarışmacılar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı finalde yarışacaklar. Finalde ilk 3'e giren yarışmacılara para ödülü verilecek ve AK Parti'nin bütün faaliyetlerinde yer alacak.

İha
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 16:52:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?