6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Siyaseti Samsunspor'a sokmam

Samsunspor Kulübü Başkanı Fuat Köktaş, Altay maçının hem yönetimi hem de yeni göreve başlayan teknik kadroyu mutlu ettiğini söyledi. Hakkındaki spekülasyonlara değinen Köktaş, "AK Parti il başkanı olmam için Samsunspor'a ihtiyacım yok. Siyaseti Samsunspor'a sokmam" dedi.


Nuri Asan Tesisleri'nde haftalık olağan basın toplantısını düzenleyen Köktaş, Altay galibiyeti, olağanüstü kongre ve kendisiyle ilgili söylentileri değerlendirdi. Altay galibiyetinden dolayı mutlu olduklarını belirten Köktaş, "İyi futbol oynamamıza rağmen bunu sonuca yansıtamıyorduk. Ancak Altay maçında oyuncularımız hem iyi oynadılar hem da maçı kazandılar. Altay gibi güçlü bir takımı deplasmanda yenip 3 puanı almamız bizleri mutlu etti. Yeni gelen teknik kadromuza olan güven tescil etmiş oldu.
Önümüzdeki hafta yine ligin şampiyonluğuna oynayan Diyarbakırspor ile deplasmanda karşılaşacağız. Şimdiden bu maçı düşünmeye başladık. Bu maçta yönetim olarak üzerimize düşen ne ise onu yapma gayreti içinde olacağız. Yönetim olarak son görevimize kadar takımla ilgili olarak maddi manevi ne gerekiyorsa onu yapacağız" diye konuştu.

"ŞEHİR BU İŞE EL ATMALI"
"Olağanüstü kongre kararını almak tabii ki kolay değildi, şartlar bunu almamıza neden oldu" diyen Köktaş, şunları söyledi: "Samsunspor'un ihtiyacı olan maddi kaynağı sağlayacak bir oluşumun ortaya çıkmasını umut ediyorum. Olağanüstü kongreye kadar 10 günlük bir süreç var. İyi bir takımımız var. Bu takımın birliğinin bozulmaması gerekiyor. Bunun en önemli noktası ekonomik faktörler. 'Kongre kararı almamız için bize karşı bir güvensizlik oluştuğunu, federasyonla ilişkilerimizin çok iyi olmadığını, destek gelmiyorsa bunlara güvenilmediği için destek gelmediği' gibi söylentiler var. Biz Samsunspor'a mutlaka geleceğiz bir anlayışın içerisinde değildik. O zamanki şartlar bizi buraya layık gördü. Samsunspor bir üst kimliktir, 'bizden bir görev isteniyorsa biz bu göreve gireriz' dedik ve bu yola yıktık. Şu anda yaptıklarımızda ortadadır Biz sadece kulübün önünü açmak için bu kararı aldık. Biz sadece yönetim kurulunun başında itibaren altından kalkamayacağı bir yük olduğunu biliyorduk, şimdide biliyoruz, yarın da bileceğiz. Mutlaka şehrin bu işe el atması gerekiyor. Bu doğrultuda kararımızı aldık."


Fuat Köktaş, Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nun kendisini arayarak görüşmek istediğini söylediğini, bu konuyu da yönetim kurulu toplantısında ele alacaklarını dile getirdi.
Samsunspor'dan sonra tekrar AK Parti İl Başkanlığı'na aday olacağına dair spekülasyonlara değinen Samsunspor Başkanı Köktaş, "Samsun'da il başkanı olmam için Samsunspor'a ihtiyacım yok. Tam tersi beni Samsunspor Kulüp Başkanlığı'na taşıyan siyasettir. Asla siyaseti Samsunspor'a sokmam" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2008 Salı 09:54:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?