6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Soba zehirlenmesi ve yangın uyarısı

Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Hasan İnce, kış aylarında sert esen lodosla birlikte soba zehirlenmelerinin ve yangınların oluşabildiğini belirterek, soba bacalarının mutlak suretle temizlenmesi gerektiğini söyledi.


Sert lodos estiği zaman temizlenmeyen ve kurum bağlayan bacaların dumanı çekmeyip geri tepeceğini vurgulayan İnce, bu durumda sobanın yanında uyuyan insanların karbonmonoksit zehirlenmesine ve oluşabilecek yangınlara maruz kalabileceğine dikkat çekti.

Temizlenmeyen bacaların yangına adeta davetiye çıkardığını kaydeden İnce, "Lodoslu havalarda kömür sobasının yandığı yerde yatmamak veya yatıldığı takdirde sobanın kesin olarak söndüğünden emin olmak gerekiyor. Bunun yanı sıra soba bacaları mutlak suretle temizlenmesi gerekiyor. Ufak gibi görünen ayrıntılara önem verilmelidir. Çünkü bu türlü olaylarda sıkça karşılaşıyoruz" dedi.
Samsun'da çıkan yangınların başında dikkatsizlik, tedbirsizlik, yetersiz elektrik tesisatı, soba bacalarının temizlenmemesinin geldiğini anlatan İnce, vatandaşların kibrit, çakmak ve yanıcı maddeleri küçük çocukların yakınında bulundurmaması gerektiğine işaret etti.

iha
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2008 Cumartesi 12:01:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?