4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Şoför olmak için okudu ama olamadı

Dumlupınar Üniversitesi Kütahya Meslek Yüksekokulu Otobüs Şoförlüğü bölümünü bitiren Adem Topçuoğlu, KPSS tercih müracaatlarında ortaöğretim mezunlarına öncelik verilmesine tepki gösterdi. 

Samsun'un Bafra İlçesi Hacınabi Mahallesi'nde ikamet eden 2 üniversite mezunu 44 yaşındaki Adem Topçuoğlu, karayollarında yaşanan kazaları azaltmak, şoförlük mesleğinin kalitesini artırmak için açılan Dumlupınar Üniversitesi Kütahya Meslek Yüksekokulu Otobüs Şoförlüğü (kaptanlık) bölümü ile Turizm Otelcilik Bölümü mezunu olduğunu söyledi. Topçuoğlu, kamu kurumlarının şoförlük alanında 2 yıl mesleki eğitim almış diplomalı şoförler varken, ortaöğretim mezunlarına öncelik verilmesine tepki gösterdi. 

Topçuoğlu, "Ben ve benim gibi arkadaşlarımda 2 yıl eğitimimizi başarıyla tamamlayarak mezun olduk. Kamuda ve özel sektörde iş başvuruları yaparak mesleğimize adım atmak için müracaat ettik. KPSS'de yeterli puanı aldık. 30 Ekim 2006'da KPSS tercih müracaatları başladı. Tercih formunu alarak meslek elemanı yetiştirildiğimiz şoförlük kadrolarını tercih etmek istediğimizde, ön lisans düzeyinde mezun olduğumuz için bu alana ne yazık ki tercih yapamayacağımızı öğrendik. 2 yıl meslek yüksek okulu okuduğumuz için cezalandırıldığımızı düşünüyorum. O zaman bu okulları devlet ne için açıyor anlamak mümkün değil. Bu okulların açılmasındaki amaç meslek elemanı yetiştirilmesi değil mi? Bizler, orada ortaöğretim mezunlarından öncelikli olmamız gerekirken, onlar bizlerden öncelikli konuma geçmiş oldular" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2006 Pazar 17:01:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?