4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Soğuk hava hamsi fiyatlarını vurdu

Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava kütlesinin hamsi fiyatını 5 milyon liraya kadar çıkarabileceği belirtildi.

Yurt genelinde Salı gününe kadar şiddetini arttırarak sürdürecek olan soğuk hava ve rüzgar nedeniyle balıkçıların denizlere açılamayacak olmasından dolayı, sofralara kilosu 1 milyon liradan ulaşan hamsinin 5 milyon liraya kadar çıkabileceği öğrenildi.

Karadeniz’e kıyısı bulunan il ve ilçelerden Samsun Balık Hali’nde satışa sunulan ortalama 20 kiloluk hamsi kasasının, hamsinin büyüklüğüne göre 7-12 milyon liradan satıldığını kaydeden balıkçı Yılmaz Yılmaz, "Hamsi, tezgahlardan bugün de 1 milyon liradan halka ulaşır. Ancak yarından itibaren fiyatlar büyük oranda artar" dedi.

Karadeniz’in bu sezon cömert olduğunu, son 1.5 ay içersinde geçen yıla oranla bol miktarda hamsi yakalandığını kaydeden komisyoncu Yavuz Kılıç ise "Samsun Balık Hali’nden ülkenin 4 bir yanına hamsi gönderdik. Ramazan ayı boyunca vatandaşın sofrasından hamsi eksik olmadı. Günde 25 bin kasa (500 ton) hamsi sofralarda yerini buldu. Ancak, önümüzdeki günlerde yağmur, fırtına ve don tehlikesi var. Haliyle tekneler denize açılamayacak. Hamsi fiyatları da tırmanışa geçecek" diye konuştu.

samsun
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2004 Cumartesi 12:41:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?