2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Soğuksu'da sıcak karşılama

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Soğuksu Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi.


Başkan Osman Genç, Soğuksu Mahallesi sakinleri tarafından sevgiyle karşılandı. Soğuksu Mahallesi'nin Canik'e ilk yerleşim yerlerinden birisi olduğunu vurgulayan Başkan Osman Genç, "Zamanında Canik'e gelenler, evlerini plansız bir şekilde yapmışlar. Günümüze kadar buraya bir çözüm getirilmediği için çarpık bir yapılaşma vücuda gelmiş. Bugün ise gelinen nokta ortada. Yerel yöneticiler olarak ilçemizin geleceğini planlamak zorundayız. Bu da bizlerin en önemli görevidir. İlçemizde modern yapılaşmanın önünü açmak için 608 dairelik Mavi Yeşil Kooperatifimizi kurduk. TOKİ bölgemizde kentsel yenileme projesi kapsamında mahallelerimizde araştırmalarını yaptı. Gelinen noktada ise halkımızın yüzde 98'inin isteği ile Yeşilova Mahallemizde kentsel yenileme çalışmalarımız başladı. İşte Soğuksu Mahallemizde de durum aynı olacak. Sizler, Yeşilova Mahallemizde hayata geçen modern yapılaşmayı görüp, mahallenizde kentsel dönüşümü halkımızın yüzde 70'inin isteği ile olacak. İstemezse olmayacak" dedi.


Gençlerin iş isteği karşısında Başkan Osman Genç, "Türkiye'nin kalifiye elemana ihtiyacı var. Bu sebeple kendinizi özellikle teknolojik cihazlar konusunda yetiştirin. Artık Türkiye'de, 'Ben her işi yaparım' devri bitmiştir. Genç-yaşlı herkes çalışmak istediği ilgi alanı ile mutlaka bir kursa gitmeli ve sertifikasını almalı. Çünkü bölgemize gelecek yatırımlarda istihdam edilecek personeller bizim bölgemizden alınacak" diye konuştu.


Ayrıca Başkan Osman Genç, halkın desteği ile belediye olarak her mahalleye kalıcı bir eser bıraktıklarını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2009 Cuma 17:13:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?