2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Şok edem vergi borcu!

Samsun'da dükkanını 5 sene önce verdiği dilekçeyle kapattığını iddia eden bir vatandaş, dükkandan dolayı kendisine gelen 13 bin 665 TL'lik vergi borcu karşısında şoke oldu.


Kökçüoğlu Mahallesi'nde ikamet eden Selahattin Bozel (38), 5 sene önce açtığı tuhafiye dükkanında ortağı tarafından 60 bin TL dolandırılması üzerine vergi dairesine giderek iş yerini kapatma dilekçesi verdiğini ileri sürdü. 2006 yılında kapatma dilekçesi verdiğini iddia eden Bozel, kendisine gecikme cezasıyla birlikte gelen 13 bin 665 TL'lik vergi borcu karşısında şaşkına döndü.

Tuhafiye dükkanının kapalı olduğu halde önüne gelen vergi borcuna bir anlam veremediğine dikkat çeken Selahattin Bozel,
"Ortağımla birlikte 5 yıl önce Yenidoğan Mahallesi Aziziye Caddesi'nde tuhafiye dükkanı açtık. Yaklaşık 2 ay sonra ortağımın beni 60 bin TL dolandırmasından ötürü dükkanı kapattık. Daha sonra Vergi Dairesi Başkanlığı'na dükkanı kapatmak için dilekçe verdim. Aradan 5 yıl geçti ve önüme çıkan borç karşısında şaşkına döndüm. Yetkililerin bir an önce durumuna çare bulmasını istiyorum. Dönemin Vali Yardımcısı Raif Özener, dolandırılmamdan dolayı bana destek çıkmıştı. Bu parayı ödeyecek maddi gücüm yok" dedi.
Bozel, devletin kendisine yeşil kart verdiğini, iş yeri açık olması halinde bunun verilemeyeceğini bildiğini dile getirdi.
Öte yandan, vergi dairesinde yapılan incelemelerde, iş yerinin halen açık gözüktüğü, bu nedenle vergi borcunun biriktiği ve gecikme zammı ile birlikte 13 bin 665 TL'yi bulduğu belirlendi.
 

İha
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 15:55:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?