2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Sokak çetesi adliyeye sev edildi

Samsun'da kurdukları çete ile vatandaşları sindirip birçok olaya karıştıkları iddia edilen 20 kişi, 3 gün süren soruşturmalarının tamamlanmasının ardından bugün Samsun Adliyesi'ne sevk edildi.


Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 3 gün önce çok sayıda adrese düzenlediği eş zamanlı operasyonda 23 kişi gözaltına alınmıştı. 3 kişi savcının talimatı doğrultusunda ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılırken, sorgulanmaları tamamlanan 20 kişi, bu sabah "Suç işlemek için silahlı örgüt kurmak","Uyuşturucu ticareti", "Haraç almak", "İşyeri ve ev kurşunlamak", "İşyeri kundaklamak", "Örgüt
faaliyetleri çerçevesinde adam öldürmeye teşebbüs", "Konut dokunmazlığını ihlal", "6136 Sayılı Kanun'a muhalefet", "Adam yaralamak ve darp etmek", "Oto ve işyerlerine zarar vermek" suçlarından Samsun Adliyesi'ne sevk edildi.

Gözaltına alınan zanlılarla birlikte 10 aylık takip sonucu 1 kilo 100 gram esrar, 209 adet extacy uyuşturucu hap, 1'i Clock marka 4 adet ruhsatsız tabanca, 89 adet değişik çapta tabanca mermisi, bıçak ve sopalar ele geçirildi. Söz konusu çete ile bağlantısı olduğu iddia edilen 3 kişinin halen cezaevinde bulunduğu, 2 kişinin ise yakalanmasına çalışıldığı öğrenildi. Gözaltına alınan zanlıların haraç istedikleri kişilerden kendilerine karşı gelenleri denize attıkları ve kendi çeteleri içindeki bazı kişilere işkence yaptıkları iddia edildi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2009 Cuma 16:05:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?