6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Sokak köpekleri için imza

Samsun'un Bafra Altınkaya Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından sokak köpekleri için imza kampanyası düzenlendi.

Altınkaya Anadolu Lisesi 10 Yabancı Dil Sınıfı ve Çevre Kulübü öğrencileri, Öğretmenleri Naim Okay öncülüğünde Bafra Cumhuriyet Meydanı'nda düzenledikleri "Sokak Köpeklerine Sahip Çıkma ve Kısırlaştırması, Aşılatılması ve Yaşatılması Kampanyası" yoğun ilgi gördü. Öğrencilerin hazırladığı afiş, resim ve pankartlı imza kampanyası 3 saat sürdü ve yaklaşık 2 bin 500 imza toplandı.


Öğrencilerinden Semanur Başaran, sokak hayvanı konusunun özellikle Bafra için önemli bir sorun olduğu gerçeğinden yola çıkarak, bu sorunun çözümünün bir parçası olmak için bir proje hazırlamaya karar verdiklerini söyledi. Başaran, "Herkesin şikayet ettiği, tek çözümün öldürmek olduğunu düşündüğü hayvanları korumanın aslında kanuni bir zorunluluk olduğunu hatırlatmak istedik. Fakat kanaatimizce, daha sokaklarda yaşayan çocuklarına sahip çıkamayan devletin sokak hayvanına sahip çıkması ve bu soruna kesin bir çözüm getirmesi en azından şimdilik zor görünüyor. Aldığımız bilgilerden yola çıkarak, öncelikle çözümün, vatandaşın şikayet ettiği sokak hayvanını alıp barınağa kapatmak, yani hapsetmek olmadığını söyleyebiliriz. Öldürmek yani itlaf ise hiç değil. Bu nedenle üremeyi yavaşlatmak ve durdurmak gerekiyor. Bunun tek yolu da kısırlaştırma" dedi.
İngilizce Öğretmeni Naim Okay ise, "Bizim hazırladığımız projeye göre ilk önce Bafra merkezi dışında bir barınak yapılması ve ilçe merkezinden toplanan köpeklerin burada aşılanması, kısırlaştırılması ve gerekli tedavileri yapıldıktan sonra yaşadıkları yerlere tekrar bırakılması" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2008 Cumartesi 13:00:20
Güncelleme :3 Mayıs 2008 Cumartesi 13:04:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?