6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Sokak satıcılarına operasyon

Samsun'da sokaklarda köşe başlarında bekleyerek gençlere uyuşturucu sattıkları iddia edilen "torbacı" diye tabir edilen uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 8 kişi, sağlık kontrolünden geçirildi.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekiplerinin bir süre önce başlattığı "Günışığı" adlı uyuşturucu zanlılarına yönelik düzenlenen operasyonda 22 kişiye gözaltına almış, 7 kişi tutuklanmıştı. Soruşturma kapsamında zanlılarla birlikte 9 ay içinde 897 adet extacy uyuşturucu hap, 3 tabanca, 2 kilo esrar ele geçirilmişti.

Soruşturmayı derinleştiren Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Samsun il merkezi ile Çarşamba ilçesinde düzenlediği operasyonda A.G., S.C., F.C., M.C., A.O.K., L.K., Y.Y. ve M.U.'yu yakalayarak gözaltına aldı.

Söz konusu şahıslarla birlikte 1 adet esrar tartmada kullanılan hassas terazi, 66 kök dişi Hint keneviri ve 100 gram esrar ve 2 adet tabanca ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlıların Samsun'un Çiftlik, Fatih ve İlyasköy Mahallelerinde sokaklardaki köşe başlarında bekleyerek gençlere uyuşturucu madde sattıkları ileri sürüldü.

Sorgulanması devam eden 8 kişi Adli Tabiplik' e sevk edilerek sağlık kontrolünden geçirildikten sonra tekrar Samsun Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Zanlıların yarın Samsun Adliyesi'ne sevk edilmesi bekleniliyor. Soruşturma sürdürülüyor.

.
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2008 Perşembe 16:17:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?