3
Mayıs
2024
Cuma
SAMSUN

Sokaklar "böcek"le temizlenecek

KADINLAR SOKAKLARI

İlkadım ilçesinde cadde ve sokakların 24 saat esasına göre sürekli temizlenmesi amacıyla Almanya'dan getirtilen, ufak ve fonksiyon çeşitliliği nedeniyle "böcek" tabir edilen temizlik araçlarının tanıtımı yapıldı.

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Cumhuriyet Meydanı'na dökülen çöpleri böcek ve "hako" tabir edilen 3 temizlik aracı ile temizledi. Deneme amaçlı yürütülen temizlik çalışmasında cadde ve sokakların 24 saat esasına dayanılarak kirli yer bırakılmadan temizlenmesi amaçlanıyor.

Kadın temizlik görevlisinden aracı alan Başkan Demirtaş, meydana dökülen çöpleri bizzat temizledi. Temizliğin ardından Karadeniz'de ilk, Türkiye'de örnek gösterilecek bir uygulama ile 'böcek' tabir edilen temizlik makinesi bir kadına teslim edildi. 23 yaşındaki operatör Nilay Bektaş, temizlik makinesiyle meydanı temizlemeyi sürdürdü. Bir kadının makine ile temizlik yaptığını gören vatandaşlar şaşırdılar.

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, makinelerin toplam 112 bin euroya mal olduğunu söyledi. Demirtaş, "Verim aldığımız takdirde sayıyı 20'ye çıkarmayı planlıyoruz. Deneme amaçlı 3 cihaz sokaklarda çalışıyor ve ağırlıklı olarak kadınları görevlendirmeyi düşünüyoruz. Kadın elinin değdiği yer farklı olur. İlkleri İlkadım'da yapıyoruz. Başlattığımız temizlik kampanyası kapsamında ise vatandaşlarımıza ayrıca altın vereceğiz. Avrupa'da insanlar çöpten para kazanıyor, biz ise çöpü nere koyacağımızı bilmiyoruz" dedi.

Nilay Bektaş, işini severek yaptığını, bir kadının temizlik yaptığını görenlerin yere çöp atsalar geri aldıklarını, verilen görevin üstesinden gelmeyi başardıklarını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2011 Çarşamba 16:49:04
Güncelleme :19 Ocak 2011 Çarşamba 17:53:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?