5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Sokaklara şehit adları

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin, bu zamana kadar vatan için canını veren Samsunlu şehitlerin isimlerini cadde ve sokaklara vereceği bildirildi. 

Cadde ve sokak isimlerinin yeniden adlandırılmasına yönelik çalışma başlatan Samsun Büyükşehir Belediyesi, komisyon oluşturarak şehir merkezinde cadde ve sokak isimlerinin yeniden belirlenmesine başladı. Öncelikle vatan için canını veren şehitlerin isimlerinin yaşatılması amaçlanan çalışma için ilgili kurumlardan şehitlerin isimleri istendi. İsim tespitlerinin yapılmasının ardından meclis kararıyla özellikle şehitlerin yaşadığı cadde ve sokaklara isimleri verilecek. 

Çalışmayı önemsediklerini ve şehitlerin isimlerinin yaşatılması gerektiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, konuyla ilgili gerekli çalışmaların yapıldığını söyledi. Yılmaz, "Şehitlerimizin isimlerinin tespiti için ilgili kurumlara gerekli başvurular yapıldı. Özellikle şehitlerimizin yaşadıkları cadde ve sokaklara isimlerini vermek istiyoruz. Onların kahramanlıkları unutulamaz. O kadar alakasız sokak ve cadde isimleri var ki. Bunların değiştirilmesi içinde çalışmalar yürütüyoruz" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2006 Perşembe 10:05:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?