2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Sonsuzluğa Atılmış Olan Adım

Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürü Kerim Soysal, Atatürk'ün Samsun'a ayak basmasının ardından 90 yıl geçtiğini ve bu zamanın özel bir gün olduğunu belirterek, "İlk defa 19 Mayıs için yazılmış 'Sonsuzluğa Atılmış Olan Adım' adlı opera eserimizi Samsun'da canlandıracağız" dedi.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti'nin temelleri atmak üzere ilk adımını Samsun'a attığını belirten Soysal, bu adımın aslında Samsun'a atılan ilk adımla birlikte Türkiye Cumhuriyeti'nin sonsuzluğuna atılmış olan bir adım olduğuna işaret etti.
Kendilerinin de sonsuzluğa atılmış olan bu adımın ismini de 'Sonsuzluğa Atılmış Olan Adım' olarak koyduklarını açıklayan Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürü Kerim Soysal, "Bu önemli ve büyük eserimizin çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Samsun Devlet ve Opera Balesi sanatçılarından oluşacak eserimizde tüm opera ve balelerimizden birçok sanatçı bize destek vererek, orkestramızı ve koromuzu genişletecektir.

Samsun'u Türkiye Cumhuriyeti'nin en önemli kenti olarak kabul ettiğimiz için bütün Samsunlu gençlerle birleştirip ve onlarla birlikte hazırladığımız eseri 19 Mayıs sabahı bütün dünyaya sunmaya çalışacağız. Bu gösterimizin süresi yaklaşık 45 dakikadır. Kurtuluşu Yolu üzerinde kurulacak tribünlerin yönü Atatürk'ün Samsun'a ilk ayak bastığı yöne dönüktür. O yönde sahne olacak. O sahnede bütün sanatçılarımız toplanacak. Yanında büyük bir sahne daha olacak. Burada da Samsunlu gençlerimizden 3 bin kişilik koro oluşacak. Dünyada ilk defa 19 Mayıs için yazılmış eser olacak" şeklinde konuştu.

Atatürk'ün Samsun'a ayak basmasının 90. yılı nedeniyle özel bir çalışmayı yapmalarından ötürü büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Soysal, 19 Mayıs 1919 günü Bandırma Vapuru'ndan 19 kişinin indiğini, bu 19 kişinin Türkiye'nin kaderini değiştirdiğini, 19 kişinin önderi Atatürk olmak üzere bütün milletçe tek yumruk olunduğunu, 19 Mayıs'ın da böyle bir coşkuyla 90. yılının kutlanmasını heyecan verici bulduklarını, 19 Mayıs 1919 sabahı o ilk gün başlayan heyecanın 19 Mayıs 2009 sabahı yeniden Samsun'dan
başlayarak yurda dalga dalga yayılacağını ifade etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2009 Pazar 18:08:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?