6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Sosyal belediyecilikte bir ilk!

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, üniversite ve sanayide her gün ücretsiz olarak 2 bin çorba-ekmek dağıttıklarını söyledi.

Sosyal belediyecilikte bir ilke imza atarak üniversite öğrencilerine ve sanayide çalışan çıraklara ücretsiz çorba-ekmek dağıttıklarını ifade eden Başkan Demirtaş, "Ayda 60 bin çorba ve ekmek dağıtarak öğrenciler okullarına, çıraklar ise sıcak bir çorba içmenin keyfi ile güne başlıyor" dedi.

İlkadım Halk Ekmek Fabrikası'nın da hizmete girmesiyle birlikte özlem duyduğu çorba-ekmek dağıtımını hayata geçirdiklerini kaydeden İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, "Üniversiteyi okuduğum 1975 ila 1980 yıllarında maddi anlamda çok sıkıntı yaşadım. Gelir düzeyi yüksek olan ailelerin çocukları dahi üniversitelerde sıkıntı yaşayabiliyor. Halk ekmek fabrikamız açılınca çorba ekmek dağıtma hayalimi gerçekleştirmiş oldum. Arkadaşlarımızın çoğu sabah kahvaltı yapmadan derslere giriyor. Üniversite ve sanayide bu uygulamayı hayata geçirdik. Öğrencilerimiz çorba-ekmeğe ilgi gösteriyor. Türkiye'de birçok projeye ilk adımı attık. Bu da onlardan birisi" diye konuştu. 

iha
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2012 Perşembe 18:28:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?