6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Sosyal market 15 Ocak'ta açılacak

Samsun'un Vezirköprü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından 15 Ocak'ta hizmete açılacak olan 'Sosyal Market'in tanıtımı yapıldı.

Atatürk İş Merkezi Belediye Toplantı Salonu'nda düzenlenen tanıtım toplantısına Vezirköprü Kaymakamı Adem Arslan, Garnizon Komutanı Binbaşı Sadık Çolak, Belediye Başkanı Osman Özer, siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı. Sosyal Market tanıtımıyla ilgili sinevizyon gösterisinin ardından Kaymakam Arslan, katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada, ekonomik ve sosyal yoksunluk içinde bulunan kişi ve ailelere el uzatmak amacıyla Sosyal Market'in kurulduğunu vurguladı.

Arslan, "Tek tek bireylerin yardımlarıyla oluşacak topyekun bir toplumsal hareket olacaktır. Marketimiz içerisinde yiyecek, giyecek, okul araç gereçleri ve ev eşyası gibi birçok ürün bulunacaktır. Hedef kitlemiz; yaşlı, genç, kız, erkek ayrımı yapmadan kapsam dahilinde Vezirköprü sınırlarıdır. Evlerimizde, iş yerlerimizde modası geçtiği veya sıkıldığımız için değiştirdiğimiz halı, mobilya, beyaz eşya, giysi ve benzeri birçok tüketim maddesi belki de maddi imkansızlıklar yüzünden evlenemeyen genç bir çifte yeni bir yuva kurma imkanı verebilir. Çocuklarınızın büyüdükleri için artık oynamadıkları küçük bir ayıcık veya oyuncak bir araba, imkansızlıklar içindeki küçücük kalplere sihirli bir değnek gibi dokunabilir. Onların sihirbazı siz olabilirsiniz. Kampanyamıza esnaf ve tüccarlardan destek beklemekle birlikte, ellerinde kalan, satış imkanı olmayan ihraç fazlası ürünleri marketimize bağışlayarak çok büyük bir 'toplumsal yara'ya merhem olabilirsiniz" dedi.

Yardımsever vatandaşların Sosyal Market'e bağışladıkları ihtiyaç fazlası, kullanılmış veya yeni her türlü giyim, kırtasiye, ev eşyası, özürlülere yönelik protez vb. tüm malzemelerin, sosyal hizmet gönüllüleri tarafından gruplandırılıp etiketlendirileceğini ve SYDV'ce belirlenen muhtaç durumdaki vatandaşların beğenisine sunulacağını anlatan Kaymakam Arslan, şöyle devam etti: "Marketimizdeki ürünlerin kimler tarafından verildiği ve bu ürünlerin kimler tarafından kullanılacağı bilinmeyecektir. Burada ihtiyaç sahipleri hiçbir şekilde onurları kırılmadan ve sınıflandırılmadan bir mağazadan alışveriş yapıyormuş gibi evlerinin ve çoluk çocuğunun ihtiyaçlarını karşılayacaklardır. İhtiyaç sahiplerine yapılacak olan yardım miktarı, Vakıf Mütevelli Heyeti'nce başvuru dosyalarına göre belirlenecek. Belirlenen kişilere ne kadarlık yardım yapılacağı tespit edilerek, ihtiyaçları doğrultusunda 50'şer YTL'lik alışveriş çekleri verilecektir. Bu çekler yardımıyla Sosyal Marketimize gelen ihtiyaç sahipleri, herhangi bir mağazadan alışveriş yapıyor gibi beğenerek, seçerek, deneyerek istediklerini alabileceklerdir."

Katılımcılar, tanıtım toplantısı sonunda başarılı çalışmalarından dolayı Kaymakam Arslan'ı tebrik ettiler.

iha
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2008 Cuma 15:14:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?