2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Sosyal yardımlar tek elden yapılacak

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Samsun İl Müdürü Saffet Çalışkan, 'Sosyal Yardımlar ve Primsiz Ödemeler Kanun Tasarısı Taslağı''nın Meclis gündeminde olduğunu, geçmesi halinde vatandaşa sosyal yardımların tek elden yapılacağını açıkladı.

Kanun tasarısı gereği Primsiz Ödemeler Genel Müdürlüğü'nün altında Yoksullukla Mücadele ve Koordinasyon Dairesi ile Yaşam Standardı Dairesi'nin kurulması öngörüldüğünü dile getiren Çalışkan, Yaşam Standardı Dairesi'nin asgari yaşam düzeyindeki kriterlerinin güncellenmesi, Yoksullukla Mücadele Dairesi'nin ise sosyal yardımdan yararlandırılacak olan aileleri kısa sürede imkanlarıyla geçindirebilecek hale getirmek için tedbir alacağını söyledi.

Bununla birlikte primsiz ödemeler ve sosyal yardımların uygulamasının sağlıklı işleyip işlemediğini kontrol edileceğini hatırlatan Çalışkan, " Primsizlik Ödemeler Kanunu yürürlüğe girmesi halinde ciddi bir gelişme olacak.Yeni reform yasa taslağıyla birlikte, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı bir çatı altında toplanacak. Devlet tarafından yürütülen tüm sosyal yardımlar ise tek elden yapılması gündemde. Eğer bu kanun çıktığı zaman her ilde Primsiz Ödemeler Merkez Müdürlüğü kurulacak. Yaşlılık maaşı başta olmak üzere evrakların kabulü, aylık bağlanma ve takibi, sosyal yardımlar tek elden yapılmış olacak" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2009 Pazar 16:49:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?