2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Söylentiler gerçeği yansıtmıyor!

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Rıza Rızalar, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı bulunan bir hastadan virüs bulaşması sonucu hayatını kaybeden Kübra Y.'nin arkadaşlarında KKKA hastalığının bulunmadığını söyledi.

 
13 Haziran Cumartesi günü KKKA hastalığından tedavi gören Ayşe K.'ya iğneyle serum takarken kazara iğneyi kendi eline batırması sonucu KKKA hastalığına yakalanarak hayatını kaybeden acil tıbbi teknisyen Kübra Y.'nin OMÜ Tıp Fakültesi Acil Bölümü'nde beraber çalıştıkları ve aynı zamanda ev arkadaşları olan Dilek Ö., Zeynep H. ve Emel G.'nin tedbir amacıyla hastane tarafından KKKA hastalığına ait klinik ve laboratuvar tetkiklerinin yapıldığı ve hastalıkla ilgili herhangi bir bulguya rastlanılmadığı belirtildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Rıza Rızalar, "Kübra Y. kızımızın ölümü bizleri çok üzdü. Ölümünün ardından bir takım dedikodular çıkması doğaldır. Kübra Y. ile aynı evde kalan arkadaşları hastanemizin acil bölümünde beraber çalışıyorlardı. Haliyle bu kızlarımız arkadaşlarının ölümünden sonra psikolojik olarak sarsıntı yaşadılar. Tedbir olsun diye kızlarımızın bütün tetkiklerini ve muayenelerini yeni baştan kontrolden geçirdik.

Gerek laboratuar, gerekse fizik muayene olarak KKKA hastalığı ile ilgili herhangi bir sorun bulunmamaktadır. Kızlarımız ciddi anlamda psikolojik çöküntü yaşadıkları için bir haftalık idari bir izine tabii tuttuk. Kızlarımız şu anda ailelerinin yanındadır. 22 Haziran Pazartesi günü iş başı yapacaklardır. Bu söylentilerin hepsi tamamen yanlıştır ve hiçbir doğruluk payı yoktur" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2009 Perşembe 19:17:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?