2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Sözleşmeli öğretmenler tepkili

Türk Eğitim-Sen Samsun 1 No'lu Şube Mevzuat Sekreteri Mehmet Eroğuz, sözleşmeli öğretmenlere tayin hakkı verilmemesine tepki gösterdi.


Milli Eğitim Bakanlığı'nın(MEB) 2009 Özür Grubu Atama Kılavuzu'nda sözleşmeli öğretmenlere de tayin hakkını verdiğini dile getiren Eroğuz, ancak yapılan uygulamanın bu hakkın kullanılmasını engellediğini öne sürdü. 2008 yılı birinci dönem sonunda da sözleşmeli öğretmenlere tayin hakkı verilmediğine dikkat çeken Mehmet Eroğuz, "Şu anda verilen bir hakkı kullanamayan sözleşmeli öğretmenler 2008 yılından daha fazla hayal kırıklığı yaşıyor.

Yaşanan problemi değerlendiren Türk Eğitim-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı'na yeni bir teklif götürerek; her il için sözleşmeli öğretmen açığının bakanlık tarafından belirlenmesini ve sisteme dahi edilmesini istemiştir. Ayrıca, sendikamız bugüne kadar valiliklerin kaç boş sözleşmeli öğretmen pozisyonunu sisteme yansıttığını da MEB'den sordu. Türk Eğitim-Sen olarak, MEB'in yeni bir oyun içerisinde olduğuna inanıyoruz. Çünkü MEB 2008 yılı birinci dönem sonunda sözleşmeli öğretmenlere özür grubundan tayin hakkı vermemişti. Bunu üzerine Türk Eğitim Sen konuyu yargıya taşımıştı. Dava devam etmekle birlikte kazanılma ihtimali çok yüksektir" dedi.


Türk Eğitim-Sen sözleşmeli öğretmenlerin, özür grubu tayin hakkının kısıtlanmasının devam etmesi halinde her türlü hukuki mücadeleyi yapacağını açıklayan Mehmet Eroğuz, yetkililerce sözleşmeli ve kadrolu arasında hiç bir farkın olmadığının açıklandığını, ancak bunun gerçeklerle bağdaşmadığını ifade etti.

İha
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2009 Salı 20:21:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?