2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

SP İl Başkanı görevi bırakıyor

Saadet Partisi(SP) Samsun İl Başkanı Nuri Başar, Samsun'daki oylarının ülke ortalamasının altında kaldığını belirterek, "Bu düşüşün sorumlusu olarak kendimi görüyorum ve bu işi yapacak kişilere görevi devredeceğim" dedi.


Fırtınalı bir seçim dönemini geride bıraktıklarını dile getiren Başar, seçimlerin Türkiye'ye hayırlı olması temennisinde bulundu. Bütün imkansızlıklara rağmen 2002 yılından beri yüzde 2.5 seviyesinde çakılı kalan parti oylarının 2009 yılında yüzde 5.2 seviyesine çıkarak bir yükseliş yakalandığının altını çizen SP Samsun İl Başkanı Nuri Başar, "Bu seçimde kırmızı çizgi olarak kabul ettiğimiz yüzde 5'lik direnç oy sınırı aşılmış oldu.

Bugüne kadar partimizin Samsun da aldığı oy oranı Türkiye ortalamasını belirlemekte iken, maalesef bu defa Samsun'daki oyumuz ülke ortalamasının altında kalmıştır. Bu düşüşün sorumlusu olarak kendimi görüyorum. En kısa zamanda daha salim kafa ile her kademedeki mensuplarımızla yapılacak istişareler sonunda il başkanlığı görevini daha ehliyetli arkadaşlara devredilecektir. Partimizde gelecek için ciddi kararlar verilecektir" dedi.


Ancak parti kültürlerinde istifa etmek gibi bir geleneklerinin olmadığına dikkat çeken Başar, partilerinde şahıslardan ziyade teşkilatın geleceğinin önemli olduğunu kaydetti.
 

İha
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2009 Perşembe 14:38:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?