2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

SP lideri Kurtulmuş Samsun'da

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, iktidar partisini konjonktür partisi olarak değerlendirip, meydanlarda parti liderlerinin üslubunu eleştirerek, "Bir hisseli harikalar kumpanyasını seyrediyoruz" dedi.
İzmit'in ardından ikinci miting için Samsun'a gelen SP Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, SP Genel Başkan Yardımcısı ve eski Devlet Bakanı Ahmet Demircan, İl Başkanı Nuri Başar, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hasan Tahsin Şengül, ilçe belediye başkan adayları ve partililerin katılımı ile Amisos Otel'de basın toplantısı düzenledi.


Türkiye genelinde 33 ayrı toplantı düzenlendiklerini, 40 ayrı miting ile halkla buluşacaklarını belirten Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, ülke gündemiyle ilgili konularda görüşlerini dile getirdi. Anadolu'ya açılışı Samsun'dan başlattıklarını ifade eden Numan Kurtulmuş, hükümete eleştirilerde bulundu. "Onlarla bizim aramızda fark" şeklinde partilerini anlatan Kurtulmuş, 12 Eylül sonrası konjonktür partilerinin kurulduğuna dikkat çekerek, "Şuan bu partilerin birçoğu yok oldu. İktidar partisi de konjonktür partisidir. Varlığını belli bir zaman sonra sürdüremeyecektir" yorumunu yaptı.


Partilerinin diğer partilerle arasındaki farkı ve özelliklerini anlatan Kurtulmuş, "Dört temel noktada SP vardır. Yerli ve milli bir partiyiz, anti emperyalistiz, özgürlükten ve adaletten yanayız, maneviyatçıyız. Hiçbir partiyi bölmek parçalamak oymak içini çaba sarf etmiyoruz. Dağılan, parçalananları bütünleştirmek için siyaset yapıyoruz" diye konuştu.


Siyasette üslup konusunda değinen Kurtulmuş, "Meydanlarda kavga tercih ediliyor. Biz siyasette kavga ve ayrıştırma üslubunu benimsemiyoruz. Bir hisseli harikalar kumpanyasını seyrediyoruz. Miting alanlarında iki çocuğun mahalle kavgasında söylemeyeceği lafları söylüyorlar. Ülkeyi kutuplaşmaya çatışma ortamına götürüyorlar. Böyle olunca sorunlara çözüm uzaklaşıyor" yorumunu yaptı.
Yanlış ekonomik programların olduğunu, ülkeye daha krizin tam gelmediğini, sadece 8 yıldır uygulanan yanlış ekonomik programların sıkıntılarının çekildiğini dile getiren Kurtulmuş, dışa bağımlı ekonominin işsizliği, fukaralığı getirdiğini vurguladı. IMF programlarının ülkeyi olumsuz etkilediğini, ülkenin zor durumda olduğunu ifade eden Kurtulmuş, ekonomist olarak görüşlerini şöyle açıkladı:
"Tezgah dağılmamalı. Tezgahı dağılmayan ülkeler krizi daha çabuk atlatıyor. Türkiye'nin önemli 150 markası fabrikasına kilit vurmak zorunda kaldı. Türkiye'de herkesim borçlu hale getirilmiş. Şuanda vatandaşımızın önemli bir kesimi kredi kartı borçlusudur. Yeniden üretim gücü artırılmalı, tarım güçlendirilmeli. Üretimdeki maliyet girdisi azaltılmalıdır. Alım gücü artıracak politikalar uygulanmalı, ihracatın üzerindeki yük azaltılmalı, istihdamı koruyan tedbirler alınmalıdır. Mevcut yapıyla gidilirse Türkiye icra yolundan geçilmeyecek. Türkiye gayrı menkul, araba icraları ile dolacak. İnsanlar icralık hale gelecek ya da vatandaş bütünüyle hiçbir şey alamaz hale gelecek, hayatları ipotek edilecek. Borçların düşük faizle ötelenmesi gerekli. Bireysel borçların ortaya çıkardığı yükün hafifletilmesi şart. Asgari ücrette vergi indirimi, SSK prim borçlarında af gibi alternatifler getirilebilir."


Kurtulmuş, SP olarak kendilerini mağlup olmuş bir medeniyetin çocukları olarak hissetmediklerini, ülkenin kalkınması ve gelişmesi için var güçleriyle çalışacaklarını da sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Mart 2009 Cuma 16:39:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?