4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

SP lideri Kurtulmuş Samsun'da

SP GENEL BAŞKANI KURTULMUŞ SAMSUN'DA

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, iktidarın demokratik açılımla Türkiye'nin altı aylık süresini işgal ettiğini, Türkiye'nin büyük beklentiler içine girdiğini, ancak bir ilerleme olmadığını söyledi.

Genel Başkan Kurtulmuş, partisinin Canik İlçe Teşkilatı'nın açılışını yaptıktan sonra Canik Belediyesi Hasan Doğan Spor ve Eğitim Merkezi'nde gerçekleşen 4. olağan il kongresine katıldı. Kongrede yaptığı konuşmada partililere hitap eden Kurtulmuş, 5. il kongresini Samsun'da muhalefet olarak değil iktidar olarak yapacaklarını iddia ederek, "Genel seçimlerin yükselen yıldız değil, parlayan güneşi olacağız, iktidar olacağız" dedi.

Seçimlere hazır olduklarını kaydeden Kurtulmuş, ''Türkiye'de sorunlar çözülmüyor, kavga ortamları oluşturuluyor. Bütün partiler birbiriyle polemik içindeler. Saadet Partisi olarak biz, Türkiye'nin meselelerini nasıl çözeceğimizi biliyoruz. İktidar, Türkiye'nin altı aylık süresini demokratik açılımla işgal etti. Türkiye, büyük beklentiler içindeydi, ancak bir ilerleme olmadı. Demokratik açılımın ne olduğunu bilen bir kişi bile yok. Bu süreci hükümet eline yüzüne bulaştırdı. İktidar, bölgenin insanını dinlemeli" dedi.

İktidar ve muhalefet 'kameraların önünde mi, yoksa arkasında mı görüşülür' kavgasını yaparken Saadet Partisi olarak Cumhurbaşkanı'nın önüne somut projelerini koyduklarını anlatan Kurtulmuş, "Biz iktidarda olsak bu işi nasıl çözeriz, onun reçetesini açıkladık. Saadet Partisi, bu meseleyi medeniyetimizden aldığı güçle çözecek. Biz bin küsur senedir, Kürtler ve Türkler, bu coğrafyanın bütün etnik yapılarıyla, bu coğrafyayı beraber Müslümanlaştırdık, kardeşliği beraber inşa ettik" diye konuştu.

Türkiye'de insanların icraat yapmaktan çok konuştuğunu savunan Kurtulmuş, şöyle konuştu:

''İktidar ve muhalefet sürekli konuşuyor, milletin gözü önünde kavga ediyor. Türkiye'de kozmik oda, Ergenekon, darbe günlükleri, ıslak imza tartışmaları yaşanıyor. Türkiye konuşma yeri değil icraat yeridir. Böyle bir olay varsa arkasındaki gerçeği ortaya çıkartın. Milletin gözü önünde tartışmayın. Çözüm üretin."

Sivil bir anayasa hazırlanması gerektiğini kaydeden Kurtulmuş, "Sivil anayasadan yanayız. Referandumu 45 güne indiriyorlar. Önemli meseleleri halka sorsunlar. AB, ABD üssü gibi konuları da referandumla halka sorsunlar. İktidar, muhalefet tüm partiler üslup konusunda daha dikkatli olmalı" şeklinde konuştu.

SP GENEL BAŞKANI KURTULMUŞ SAMSUN'DA
SP GENEL BAŞKANI KURTULMUŞ SAMSUN'DA
SP GENEL BAŞKANI KURTULMUŞ SAMSUN'DA
SP GENEL BAŞKANI KURTULMUŞ SAMSUN'DA
İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2010 Cumartesi 19:00:04
Güncelleme :9 Ocak 2010 Cumartesi 23:28:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?