6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

SP lideri kurtulmuş Samsun'da

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, "Biran evvel Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararlarıyla seçim sistemi tekrar düzenlenmesi gerekiyor, yoksa ortaya ciddi bir seçim kaosu çıkabilir" dedi.
Numan Kurtuluş, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize illerini kapsayacak Doğu Karadeniz Bölgesi ziyaretleri için bugün saat 08.45'te Samsun-Çarşamba Havaalanı'na tarifeli uçakla geldi. 4 gün sürecek olan ziyaret öncesi Kurtulmuş'u havaalanında çok sayıda partili karşıladı. Partililerle tokalaşan Numan Kurtulmuş, havaalanında basın mensuplarına açıklama yaptı.


Türkiye'de 8 yıldır en çok zarar gören bölgelerinde başında Doğu Karadeniz Bölgesi'nin geldiğini altını çizen SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, bu bölgede tarım alanlarının fazla olmadığını ancak çiftçilerin fındık, tütün ve çayda büyük sıkıntıya uğratıldığını dile getirdi. Uluslararası güçlerin kıskaçları nedeniyle bu bölge içinde fındık, tütün ve çay üreten çiftçilerin büyük sıkıntılar içerisine düştüğüne dikkat çeken Kurtulmuş, "Türkiye'de 8 milyon insan ilgilendiren fındık üretimi son yıllardaki
politikalar doğrultusunda değersiz bir ürün haline getirilmiştir. Karadeniz Bölgesi'ni güçlü bir hale getirmek için yapılması gerekenler ile ilgili bu ziyaretlerimize birlikte Türk milletiyle birlikte tartışacağız. Ama ülkenin dışa bağımlılıktan kurtulması gerekiyor. Saadet Partisi bu konuda alternatif bir partidir. Kongrenin ardından 2 aylık zaman diliminde partimiz bir şahlanış ve atılım dönemine girdi. Bunu Anadolu'nun tüm bölgelerinde hissediyoruz" dedi.


Dünyada yaşanan küresel mali krizin, sadece ekonomik ve siyasi bir kriz olmadığının kanaatinde olduğunu kaydeden Kurtulmuş, bunun bir medeniyet krizi olduğunu söyledi. Türkiye'de 2 bin nüfusunun altında ki beldelerde seçim yapılmasıyla ilgili tartışmaların bir kaos durumunu ortaya çıkardığını ileri süren Kurtulmuş, şunları söyledi:


"Biran evvel YSK kararlarıyla seçim sistemi tekrar düzenlenmesi gerekiyor, yoksa ortaya ciddi bir seçim kaosu çıkabilir. Bu seçim şu an dayalı seçmen yazımında ortaya çıkan 6 milyona yakın ilave seçmen dolayısıyla zaten seçimle ilgili ciddi bir takım tereddütler ortadadır. Biran evvel kararın verilmesi lazım. Ortada yeni bir durum var. 2 binin altındaki beldelerde seçim yapılacak mı, yapılmayacak mı? Yeni ilçeler var. Bunlar ilçe statülerine devam edecek mi, edemeyecek mi? Bunların netleşmesi lazım. Seçime çok az bur süre kaldı. Seçim takvimi açıklamadan da bu kaosun ortadan kaldırılması gerekir."

iha
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2008 Cuma 13:08:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?