6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Spor Lisesi'ne bakanlıktan onay

Milli Eğitim Bakanlığı'nca açılması onaylanan Gülüzar Hasan Yılmaz Spor Lisesi'nin 2008-2009 eğitim-öğretim döneminde 48 öğrenci ile eğitim hayatına başlayacağı belirtildi.


Yeşilkent Belediye Başkanı Mustafa Yılmaz tarafından İlkadım ilçesi Yeşilkent beldesi sınırları içinde yaptırılan ve anne-babasının ismi verilen Gülüzar Hasan Yılmaz Spor Lisesi'nin açılmasına Milli Eğitim Bakanlığı onay verdi.
İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, bakanlığın lisenin açılmasına onay vermesinin son derece sevindirici bir gelişme olduğunu vurguladı.

Spor lisesinin bu eğitim-öğretim döneminde 48 öğrenci ile birlikte, okulun inşaatı tamamlanana kadar Aziz Atık Anadolu Öğretmen Lisesi'nde eğitim vermeye başlayacağını ifade eden İspirli, “Okulun açılması bakanlıkça uygun görüldü. Spor Lisesi, üzerinde durduğumuz, merakla beklediğimiz ve çok çok önemsediğimiz bir kurumdu bizim için. Samsun'da Spor Lisesi'nin açılması ve lise seviyesinde sporcunun yetiştirilmesi son derece önemli. Okulumuza yetenek sınavıyla öğrenci alınacağından ilgili genelge ve yönetmelikler doğrultusunda önümüzdeki günlerde duyuru yapılacaktır” dedi.

Spor Lisesi'nin yanı sıra, İletişim Meslek Lisesi ve Bilim Sanat Merkezi'nin de açılmasıyla Samsun'un hemen hemen bütün dallarda eğitim kurumlarına kavuşmuş olacağını kaydeden İspirli, okulun inşaat çalışmalarının hızla sürdüğünü, inşaat tamamlanana kadar öğrencilerin Aziz Atık Anadolu Öğretmen Lisesi'nde eğitim almaya başlayacağını ve buranın pansiyonundan yararlanacağını sözlerine ekledi.

İha
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2008 Salı 13:16:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?