2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Spor toto dolandırıcısına 7 ay hapis

SPOR TOTO DOLANDIRICISINA 7 AY 15 GÜN HAPİS

Samsun'dan internet üzerinden Spor Toto bayiliği verileceği ilanıyla dolandırıcılık yaptığı iddia edilen bir kişi, yargılandığı mahkeme tarafından 7 ay 15 gün hapis, 240 TL de adli para cezasına çarptırıldı.

Edinilen bilgiye göre, Spor Toto Genel Müdürlüğü yetkilileri, yaptıkları incelemelerde internet üzerinden yayınlanan bir ilanda verilen hesap numarasına 750 TL para yatırılması halinde alınması zor olan Spor Toto bayiliğinin kısa sürede verildiği tespit etti. Yapılan araştırma sonucu ilanı veren kişi ile temasa geçildi ve Samsun'da olduğu ortaya çıktı. Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan suç duyurusunun ardından İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Bürosu ekipleri, ilanı

verdiği iddia edilen Temel A. (39) ile Spor Toto bayiliği alınacakmış gibi temasa geçti. Kılıçdede Mahallesi Kılıçdede Camii önünde Temel A. ile buluşan sivil polis, burada söz konusu şahsı gözaltına aldı. Polis yaptığı araştırma sonucu Canik Kaymakamlığı'nda memur olduğu ileri sürülen 2 çocuk babası Temel A.'nın 20-28-29 ve 30 Ağustos 2009 tarihleri arasında söz konusu ilanı internet üzerinden yayınladığını tespit etti. Sorgulanması tamamlanan Temel A., yaklaşık 2 ay önce çıkarıldığı nöbetçi mahkeme

tarafından tutuklandı. Temel A.'nın Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık, kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık" suçlarından bugün yargılanmasına başlandı. Suçunu kabul eden Temel A., "İnternette herkesin yaptığını gördüm ve ben de esinlendim. Pişmanım" dedi.

Mahkeme heyeti Temel A.'yı 7 ay 15 gün hapis, 240 TL de adli para cezasına çarptırarak, tutuklu halini göz önünde bulundurup tahliyesine karar verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2009 Çarşamba 16:44:05
Güncelleme :18 Kasım 2009 Çarşamba 16:50:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?