6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

SSGSS engellilere yenilikler getirdi

Samsun Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi Psikolojik Danışmanı Hasan Tahsin Yazıcı, 1 Ekim'de yürürlüğe Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası'nın(SSGSS) engelli bireylere ve ailelerine yönelik önemli ölçüde yenilikler getirdiğini söyledi.


Samsun Valiliği Sosyal Hizmetler ve Engelli Koordinasyon Merkezi(SEKOM), Karadeniz Engelliler Federasyonu(KEF) ve Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi'nin işbirliğiyle 'Yeni Sosyal Güvenli Reformunda Engelliler' konulu konferans düzenlendi.


Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansa KEF Başkanı Selman Saruhan, çeşitli engelli derneklerinin temsilcileri ve çok sayıda kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelliler ile aileleri katıldı. Konferansta konuşmacı olarak katılan Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi Psikolojik Danışmanı Hasan Tahsin Yazıcı, SSGSS kanununun yenilikler getirdiğini, engelliler için birçok müjdeli ve önemli gelişmeleri içerdiğini söyledi. Verilen hakların duyurulması için bilgilendirme konferansının yapıldığını kaydeden Yazıcı, "Yeni yasaya göre kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce engelliliği nedeniyle vergi indiriminden yararlananlar aylaklarının kesilmesi ve tekrar bağlanmasında bu kanunun yürürlük tarihinden önceki hükümler geçerli olacaktır. Bir anlamda SSGSS'nin engelli bireylere ve ailelerine yönelik önemli ölçüde yararı oldu" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 15:41:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?