4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

SSK Hastaneleri'nin devrine mitingli protesto

Hükümetin Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) hastanelerini Sağlık Bakanlığı’na devretmek istemesi Samsun’da işçiler tarafından protesto edildi. SSK Samsun Bölge Hastanesi önünde toplanan Emek Platformu üyeleri, sloganlar eşliğinde basın açıklaması yaptı. Türk-İş Genel Örgütlenme Sekreteri ve Genel Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Çetin Altun, Türk-İş 6. Bölge Temsilcisi Adil Aydın, KESK Dönem Sözcüsü Yusuf İnci ve çeşitli sendikaların şube başkanlarının katıldığı yaklaşık 500 kişilik grup, "SSK Halkındır Halkın Kalacak", "SSK’ya Uzanan Eller Kırılsın" şeklinde sloganlar atarak, SSK tesislerinin devrine karşı sonuna kadar mücadele edeceklerini söylediler.

Türk-İş Genel Örgütlenme Sekreteri ve Genel Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Çetin Altun, SSK hastanelerinin, IMF ve Dünya Bankası’nın dayattığı ekonomik ve siyasi politikalar sayesinde bu noktaya geldiğini ileri sürdü. Altun, "Kuruma bir çivi çakılmamıştır. Bu kurumun sıkıntısı yönetimden, çalışanlarından değildir. Bu kurumun sıkıntısı bu ülkeyi 1980 yılından bu tarafa hükümet edenlerin IMF zihniyetinde uyguladığı politikalardan kaynaklanmaktadır. SSK’yı önce Sağlık Bakanlığı’na devredecekler, ondan sonra özelleştirerek parça parça hale getirecekler. Bu kurumun Sağlık Bakanlığı’na devri yerine Avrupa Birliği standartlarına getirilmelidir" dedi.

Emek Platformu adına basın açıklaması okuyan Türk-İş 6. Bölge Temsilcisi Adil Aydın da, SSK sağlık sektörü yatırımlarının, bilinçli olarak engellenerek sağlık tesislerinin artan talebi karşılayamaz hale getirildiğini söyledi. Aydın, "SSK sağlık tesislerine yıllardır bir çivi bile çakılmamıştır. Çıkarılmak istenen bu yasa ile SSK tesisleri önce Sağlık Bakanlığı’na, oradan da yerel yönetimleri devredilerek özelleştirilmesi gündeme getirilecektir. Sağlık hakkı anayasamızda düzenlenen kutsal bir haktır. Çağdaş sağlık hizmeti almak, insanların en doğal hakkıdır. SSK tesisleri emeklilerimizin, işçilerimizin primlerinden elde edilen gelirler ile yapılmıştır. SSK sağlık tesisleri bizimdir. Alınterimizle kurduğumuz sağlık tesislerimize sahip çıkacağız. Hastanemizi yıllardır sömürenler şimdi de ey koymaya çalışıyor. Bu yanlış ve hukuksuz uygulamaya karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz" diye konuştu.
Emek Platformu üyeleri, basın açıklamasının ardından sessiz bir şekilde dağıldı.

samsun
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2004 Çarşamba 15:04:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?