2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

STK projelerine 10 bin Euro

Avrupa Birliği'nin finanse ettiği "AB ve Türkiye Arasındaki Sivil Toplum Diyaloğunun Geliştirilmesi Projesi" başlıklı hibe programında, sivil toplum kuruluşları (STK) tarafından yürütülecek projeler için her etkinliğe 10 bin euro destek sağlanacak.


AB Genel Sekreterliği tarafından yürütülen "AB ve Türkiye Arasındaki Sivil Toplum Diyaloğunun Geliştirilmesi Projesi" ile ilgili Samsun'da bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya, çeşitli üniversitelerden öğretim üyeleri ve sivil toplum kuruluşları temsileri katıldı.

Toplantıda konuşan AB Genel Sekreterliği Kıdemli Program görevlisi Deren Doğan Yavuz, projesi kapsamında oluşturulan tercüme olanağı, dil bariyerinin oluşturabileceği bilgi ve deneyim paylaşımı eksikliğinin giderilmesi için sunulan çok yeni bir hizmet olduğunu söyledi. Sivil toplum kuruluşlarının Ocak-Ekim 2009 tarihleri arasında düzenleyecekleri toplantı, konferans, çalıştay, seminer ile internet sitesi, broşür, kitapçık, haber bülteni, makale gibi faaliyetlerde sözlü veya yazılı tercüme hizmeti konusunda AB'den destek alınabileceğini dile getiren Yavuz, "Sivil toplum kuruluşları tarafından yürütülecek bu tarz projelere en az 3 bin euro, en fazla 10 bin euro destek sağlanacak. 2008 yılı Haziran ayında hazırlanan proje kapsamında Türkiye'deki sivil toplumun bel kemiğini oluşturan belediyeler, meslek örgütleri, üniversiteler ve gençlik girişimcileri tarafından hazırlanan 119 hibe projesine yaklaşık 20 milyon euro destek sağlıyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2009 Perşembe 16:55:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?