2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

STO hekim ücretlerinden şikayetçi

Samsun Tabip Odası (STO) Başkanı Uzman Dr. Cem Şahan, Türkiye'de sağlık pazarında emeğin daha da ucuzlatılmasına, güvencesizleştirilmesine çalışıldığını ileri sürdü.


Hekim ücretleriyle ilgili açıklama yapan Uzm. Dr. Cem Şahan, bir süredir kamuoyunu meşgul eden 'tam gün' yasası olarak bilinen yasa tasarısının bir hafta önce TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'ndan geçtiğini, komisyondan geçen tasarının kamuoyuna hekimlerin özlük haklarında ve özellikle de ücretlerinde ciddi artışlar olarak yansıtıldığını, bir grup hekim dışında bu durumun kabul edilemez olduğunu kaydetti.


Hekim ücretlerinde ciddi iyileştirmeler yapıldığı şeklinde aktarılan tam gün yasa tasarısıyla ilgili böyle bir değerlendirmenin yanıltıcı olacağını iddia eden Şahan, "Ne var ki takip eden günlerde basına servis edilen bilgilerle 6, 7, 8 Temmuz tarihlerinde ve halen benzer yayınlar yer almaktadır" dedi.


Çalışanların özlük hakları mücadelesinin çok önemli olduğunu ifade eden Şahan, "Hakkımız olan gerçek iyileştirmeler için sesimizi yükseltiriz. Bugün yasa tasarısının yanında sadece iliştirilmiş hekim grupları vardır. Sadece onlar girişimleri sayesinde bu yasa tasarısıyla ciddi artışlar sağlandığı şeklinde basın açıklaması yapmışlardır. Hekimler gerçeği bilmekte ve ciddiyeti görmektedirler" diye konuştu.


Türkiye'de sağlık pazarında emeğin daha da ucuzlatılması, güvencesizleştirilmesine çalışıldığını öne süren Şahan, hekim ücretleri konusunda çarpıtma haber hazırlamak yerine gereğinin yapılması ve sağlık hizmetlerinde yapılacaklara yoğunlaşmalarını önerdiklerini de sözlerine ekledi.

İha
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2009 Çarşamba 10:03:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?