6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

STO'nun sağlık alanındaki talepleri

Samsun Tabip Odası(STO) Genel Sekreter Dr. Murat Arıkan, ana ve çocuk sağlığı merkezlerinin yeniden işlevsel kılınması gerektiğini söyledi. 

Tabipler Odası'nda basın açıklaması yapan Dr. Murat Arıkan, sağlık alanında aile planlamasına önem verilmesi gerektiğini, aile planlamasının bir bilim olduğunu kaydetti. 'Sağlıkta Dönüşüm Programı' ile yok sayılan ana ve çocuk sağlığı merkezlerinin yeniden işlevsel kılınması gerektiğini savunan Arıkan, "Sahalarda ve kırsal kesimde ebe istihdamı 20 yıl önce olduğu gibi sağlanmalıdır. Samsun'da bilimsel bir gençlik politikasına ihtiyaç vardır. Bu politika Samsun Valiliği öncülüğünde Samsun'un dinamik bileşenlerince hazırlanmalıdır. Samsun genç sağlığı kavramı ile tanışmalıdır. Bu şehirde adelösan sağlığı konusunda önemli bilgi birikimi olan bilim adamlarının görüşleri ile bu konuda çalışmalar yapılmalıdır. Kimlik sorunları, yoksulluk, yetersiz yaşam becerileri konusunda sağlık açısından yaklaşımlar sergilenmelidir" dedi. 

Samsun'da özellikle 18-24 yaş gençliğinin önemli oranda sosyal güvenlik sorunu yaşadığını dile getiren Arıkan, "Çocuk işçiliği konusunda duyarlı bir yaklaşım eksikliği Samsun'da göze çarpmaktadır. Gençlerin istihdam sorunu Samsun'da yaşanan şiddet açısından da hayati bir sorundur. İstihdam oluşturmak açısından mevcut fırsatlar değerlendirilmeli ve çevreye saygılı bir yaklaşım sergilenmelidir. 

Gençlerin kötü çalışma koşulları ve düşük ücretli çalıştırılma sorunları için çözüme yönelik kararlılık gösterilmelidir. Samsun'da kayıt dışı genç istihdamı yaygın ancak kamu yönetimi iradesi ile önlenebilir bir durumdur"diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2008 Salı 16:29:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?