6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Su dağıtımı başladı

Samsun'un Bafra İlçe Belediyesi Dedeli Arıtma Tesisleri'nde pilot üniteden çıkan suyun şehre dağıtımı için tören düzenlendi.

Törende konuşan Bafra Belediye Başkanı Şükrü Neiş, "İşte sözümüz, işte suyumuz" dedi.
Bafra'da, 08 Ekim 2008 tarihinde sözleşmesi imzalanan içme suyu tesisi pilot bölgesinde elde edilen suyun ilçeye dağıtımına başlandı. İhale şartnamesi gereği oluşturulan pilot ünitede elde edilen suyun, 2 araç üzerinden Bafra ilçesinin 21 mahallesinde dağıtılacağı bildirildi. Bafra Belediye Başkanı Şükrü Neiş, "İhale şartnamemiz gereği pilot ünitemiz kuruldu. Bu pilot üniteden saatte 40 ton su arıtılarak verilebiliyor. Biz bu elde edilen suyu özellikle işin bitimine kadar, para verip de hazır su alamayan vatandaşlarımıza ulaştırmak ve aynı zamanda Baframıza kazandırılan bu tesisin işlemleri sonucunda üretilecek suyun kalitesini test etmek amacıyla hazırladığımız üzerlerinde 5'er bin tonluk tanklar olan araçlarımızla 21 mahallemizin merkezi noktalarında anons ederek dağıtımı yapacağız. Ayrıca akşamları kahvehanelerimize, sabahları ise okullarımıza dağıtılacak. Amacımız tesisimizin bitime kadar halkımıza suyumuzu en güzel şekilde anlatmak ve işin gerçek boyutunu göstermektir. Bu uygulamayı okullarımızda da gerçekleştireceğiz" diye konuştu.


Seçime endeksli bir yatırım yapmadıklarının altını çizen Bafra Belediye Başkanı Şükrü Neiş, "Bizim müteahhit firmaya vermiş olduğumuz süre ihale şartnamesinde 12 aydır. Bizim amacımız işin sonunda kaliteli suyla Baframızı kucaklaştırmaktır" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2008 Perşembe 17:30:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?