2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Su hasreti bitiyor

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde yıllardır su sıkıntısı çeken 33 köy halkı, suya kavuşacakları günü iple çekiyor.

2007 yılında KÖYDES yatırımları kapsamında ihalesi yapılan Başalan Grubu İçme Suyu ve Arıtma Tesisi inşaatı tamamlanarak 33 köyden 22'sine deneme suları verilerek borularda oluşabilecek delinme ve eksiklikler kontrol ediliyor.

Başalan köyünde yapılan depolama ve arıtma tesislerinden Türmen, Çeltek, Çakırdaş-Ağcaalan ve Yagımözü hattı olmak üzere 4 kol hattı ile su alacak 33 köye döşenen 20 dağıtım maslağı, 20 tane basınç kırıcı maslakla, 115 vantuz ve tahliye vanası ile birlikte 187 kilometre boru hattının tüm kontrolleri yapılabilmesi için Devlet Su İşleri'ne ait Duruçay Barajı'ndan günlük 60 litre düzenli olarak su verilmesi gerektiği belirtildi.

Başalan Grup Suyu Sulama Birliği Kooperatif Başkanı Ali Çayır, "Barajdan verilecek su ile müteahhit firmanın yaptığı tesislerin kontrolü yapılmış olacak. Su salındıktan sonra çıkabilecek delik, çatlak ve eksiklikler yüklenici firma tarafından giderilecek. Samsun İl Özel idaresi'ne bağlı mühendislerden oluşan geçici kabul komisyonu işi teslim alınarak 33 köyün su sorununu çözülecek" dedi.

Vezirköprü Kaymakamı Erol Karaömeroğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 1 yıldır ilçenin sorunlarının üstesinden gelmeye çalıştıklarını, köylerin en önemli sorunlarından biri olan su konusunda sona yaklaşıldığını ve yapılan çalışmalar sonunda su sorunun kalmayacağını hatırlattı. 1 yıl sonra kuyulardan su çekerek eşeklerle taşımanın tarihe karışacağını dile getiren Kaymakam Karaömeroğlu, köylü vatandaşlara hak ettikleri hizmeti ulaştıracaklarını söyledi.

33 köyü suya kavuşturacak Vezirköprü Duruçay Barajı'ndan getirilecek su 4 milyon 954 bin TL'ye mal olacak olan Başalan Grup Suyu'nun çalışmaları bu yaz bitecek" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2009 Pazar 18:46:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?