2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Su kesintisi ertelendi

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Coşkun Öncel, ikinci bir duyuruya kadar su kesintisinin olmayacağını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Samsun'da ana içme suyu hattında meydana gelen çatlak nedeniyle 16 Ekim Cuma günü 24 saat su kesintisi yapılacağı duyurulmuştu. Ancak daha sonra yapılan açıklamada su kesintisinin ertelendiği belirtildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan SASKİ Genel Müdürü Coşkun Öncel, Tekkeköy ilçesi Aşağıçinik mevkisinde bulunan arıtma tesisinden şehre temiz su taşıyan ana boru hattında çatlak meydana geldiğini, dere yatağındaki boru hattını kazarak su kaçak noktasını tespit ettiklerini söyledi. Yaptıkları incelemede kaçağın kesilmesi için özel bir aparatın takılması gerektiğini belirlediklerini ifade eden Öncel, "Şuan su kaçağı azda olsa devam ediyor. Çatlağın kapatılması için özel kelepçe tarzı bir aparatın hazırlanması gerekli. Şuan bunun hazırlanmasına çalışılıyor. Aparatın hazırlanması ise zaman alacak. Bu süre zarfından vatandaşların mağdur olmaması için su kesintisi uygulanmayacak. Az miktarda su kaybıyla ana boru hattından su akışı sağlanıyor. Depolarımız dolu. İkinci bir duyuruya kadar kesinti yapılmayacak" dedi.

Öncel, arızanın giderilmesi için su kesintisinin yapılma tarihinin önümüzdeki günlerde açıklanacağını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2009 Çarşamba 12:36:05
Güncelleme :14 Ekim 2009 Çarşamba 16:22:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?