2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Su ve meteoroloji günü kutlandı

Samsun Valililiği'nin himayesinde, "21 Mart Dünya Ormancılık Günü", "22 Mart Dünya Su Günü" ve "23 Mart Dünya Meteoroloji Günü" nedeniyle toplantı düzenlendi.


Samsun DSİ 7. Bölge Müdürlüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Ramazan Aksoy, İl Çevre ve Orman Müdürü Kadir Kılıç, Samsun Meteoroloji Bölge Müdürü Arif Yüksel, DSİ 7. Bölge Müdürü Recep Özbal, öğrenci, öğretmen ve daire müdürleri katıldı. Toplantıda konuşan DSİ 7. Bölge Müdürü Recep Özbal, dünyada suyun önemine dikkat çekti. Özbal, "Dünya nüfusu 6.5 milyarı geçtiği düşünülmektedir. Dünya nüfusunun yeryüzündeki dağılımı da çok dengesizdir. Kullanılabilir su miktarında 3'te 1 oranında azalma yaşanmaktadır. Dünyanın yüzde 70'i su ile kaplıdır. Bu suyun yüzde 97'si deniz ve okyanuslarda olup, tuzlu sudur. Geri kalan suyun yüzde 3'ü ise içme suyudur. Tatlı suyun yüzde 77'si kutuplardaki ve dağlardaki kalıcı buzullar, yüzde 22'si ise elde edilmesi zor yer altındaki sular olarak bulunmaktadır. Nehir, göl ve bataklıklardaki su miktarı ise binde 4'tür. Yani 100 litre suyumuzun olduğunu varsayarsak, kullanabileceğimiz tatlı su oranı sadece ve sadece 1 çorba kaşığı kadar olacaktır" dedi.
Konuşmaların ardından 'ağaçlandırma seferberliği' konulu film izlendi, 'küresel ısınma, iklim değişikliği ve su tasarrufu' konulu sunum yapıldı. Ayrıca, Meteoroloji'yi tanıtan filmin izlenmesinin ardından, günün anlam ve önemine dair düzenlenen resim ve kompozisyon yarışmasında birinci olan öğrencilere ödülleri verildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Mart 2009 Cuma 19:00:46
Güncelleme :27 Mart 2009 Cuma 19:02:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?