2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Suat Kılıç, Vezirağaç'ı gezdi

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde bir dizi ziyaretlerde bulunan AK Parti Samsun Milletvekili Suat Kılıç, 100 milyon avroluk yatırım yapan Vezirağaç Orman Ürünleri Fabrikası'nda incelemelerde bulundu.


Milletvekili Suat Kılıç ve beraberinde bulunan muhtarlar, Vezirağaç Orman Ürünleri Fabrikası'nda Turan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Turan tarafından kağıt, sunta, parke, ağaç ve tutkal üretim bölümleri gezdirilerek yatırımlar hakkında bilgilendirildi.

Daha sonra fabrikanın sosyal tesislerine geçen ziyaretçilere, "Biz sanayiciler bir hayalin, bir idealin, bir serabın adamlarıyız" diyen Fuat Turan, "Yani biz idealin peşinden gideriz. Giderken de o gün yürüdüğümüz yolda birçok şeye ulaştığımızı zannederiz, çok şey kaybettiğimizi daha sonra anlarız. Ne kaybederiz? Sağlığımızı kaybederiz, ömrümüzü kaybederiz. Neticede bir şey kazanmayız. Ne kazanırız? Başarmış olmanın hazzını ve onurunu yaşarız. Hep birlikte buraya dışardan sermaye ve yatırım çekmenin gayretinde olalım" şeklinde konuştu. Turan, fabrikanın şu anda 5'te 2'lik bir bölümünün çalıştığını, 5'te 3'lük bölümünün çalışması için hazırlıklar içersinde olduklarını, bir kısmının da ekonomik krizin verdiği sıkıntıdan duruğunu belirterek, "Burada bütün idealimiz, hedefimiz bu tesisi rantabl hale getirmek ve çalıştırmak. Çalışırken de kiminle, işçiyle, nerenin işçisiyle,0 tabii ki buranın işçisiyle" dedi.


Vezirköprülülerin 100 milyon avroluk bir yatırımın büyüklüğünün farkında olmadıklarını belirten Suat Kılıç ise tesislerle Vezirköprü'nün ekonomik geleceğinin inşa edildiğini kaydetti. Kılıç, "Devlet, Suluova, Havza ve Vezirköprü doğalgaz hattı için 11 milyon avroluk doğalgaz şebeke ihalesi yaparak bunu gerçekleştirdi. Bunun üzerine yatırımcımız da 100 milyon auroluk bir yatırım yaparak 15 bin metrekare olan kapalı alanı 35 bin metrekareye yükseltti. Bu ilçede doğmuş olan hiç kimsenin bu ilçeye yatırmadığı parayı, sermayeyi getirip bu ilçeye yatırdı. Bu çok önemli. Bu ilçede bu sanayi kuruluşuna sahip çıkarsanız, Vezirköprü'nün geleceğine sahip çıkmış olursunuz" diye konuştu

İha
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2009 Salı 10:45:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?