4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Suat Kılıç'a çifte ödül

SUAT KILIÇ'A ÇİFTE ÖDÜL

Türkiye'nin en genç milletvekili olarak 2002 yılında siyasete başlayan AK Parti Grup Başkanvekili, Samsun Milletvekili Suat Kılıç'ı, TÜGİD ve İZDER iki başarı ödülüne layık gördü.

2002 yılında AK Parti'den 22. dönemde Türkiye'nin en genç milletvekili olarak siyasete başlayan Suat Kılıç, siyaset hayatındaki başarısı nedeniyle aldığı ödüllerine bir yenisini daha ekledi. Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİD) yılın prestij ödülünü, siyaset alanında Grup Başkanvekili Suat Kılıç'a, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Nükhet Hotar ve Salih Kapusuz, CHP Genel Başkan Yardımcıları Onur Öymen ve Yılmaz Ateş, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ramazan Başak ve MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş ile birlikte düzenlenen törenle verdi.

Diğer branşlarda da Türkiye'nin önde gelen isimlerine ödüller takdim edildi. Mart ayında ödül serisini sürdüren Kılıç'a, ikinci bir ödül ise Seçilmişleri ve Atanmışları İzleme Derneği'nden (İZDER) geldi. Derneğin yaptığı değerlendirme sonucu 'Yılın Milletvekili' seçilen Kılıç, başarısına bir yenisini daha ekledi. 17 Mart'ta dokuzuncusu düzenlenecek olan "Türkiye'de Yılın Adamları ve Kuruluşları Ödül Töreni'nde" ödülünü alacak olan Kılıç, mart ayında iki ödüle layık görülmüş olacak.

1972'de Samsun'da doğan Kılıç, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Dünya Radyo, Kanal 7, NTV ve Kanal D'de program yapımcısı, sunucusu, haber müdürü ve haber editörü olarak görev yaptıktan sonra 22. Dönem Samsun Milletvekili seçildi. 22. dönemde TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyeliği görevinde bulundu. 23. dönemde Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Türk Grubu Üyesi olan Kılıç, Grup Başkanvekili seçildi ve halen bu görevi sürdürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2010 Perşembe 12:45:04
Güncelleme :11 Mart 2010 Perşembe 12:48:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?