2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Suat Kılıç'tan baraj müjdesi

AK Parti Grup Başkanvekili ve Samsun milletvekili Suat Kılıç, Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde 1995 yılında yatırım programına alınıp 2002'de programdan çıkarılan Dağköy barajının yapım sırasının geldiğini açıkladı.


Samsun'da çeşitli ziyaret ve incelemelerini sürdüren Suat Kılıç, 19 Mayıs Kaymakamı Kadir Ekinci'yi makamında ziyaret etti. Kılıç, daha sonra 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, DSİ 7. Bölge Müdürü Yiğit Soy, Kaymakam Kadir Ekinci, AK Parti 19 Mayıs ilçe Başkanı İbrahim Eren, Dereköy Belediye Başkanı Ahmet Topal ve Yörükler Belediye Başkanı Süleyman Eroğlu ile birlikte Engiz deresi üzerinde yıllar önce temeli atılan ancak, tasfiye edilen Dağköy barajı alanında incelemelerde bulundu.

Dağköy barajının ilk kez 1995 yılında projeye alındığını, 1998 yılında ihale edildiğini ve 1999 yılında da ara verildiğini belirten AK Parti Grup Başkanvekili Kılıç, barajın yapımı için AK Parti hükümeti olarak tekrar çalışma başlattıklarını söyledi. Dağköy barajının 2008 yılında başlayan proje yenileme çalışmalarının 2010 yılında tamamlanarak barajın 2011 yılında ihaleye çıkarılacağını belirten Kılıç," Dağköy barajı, tamamlandığında 19 Mayıs ve Bafra ilçesini suya kavuşturacak. Bütün köylerin içme suyunu
karşılayacak. 175 bin nüfusun içme suyu ihtiyacı buradan karşılanacak. Su medeniyettir. Su berekettir. Su temizliktir, gelişmedir, yaşamdır. Bunun için çalışıyoruz''dedi.

''45 MİLYON TL'LİK PROJE''
Dağköy barajının 2 aşamalı olarak yapılacağını da ifade eden Suat Kılıç, ilk aşamada içme suyu ihtiyacının karşılanacağını, ikinci aşamada ise tarım alanlarının sulanmasının sağlanacağını kaydetti. Kılıç, Dağköy barajının yaklaşık 45 milyon TL tutarında bir yatırım olduğunu hatırlatarak, "Bugüne kadar ihmal edilmiş bir çalışmayı tekrar hayata geçiriyoruz. 19 Mayıs ve Bafra ilçelerinin tamamına hayat verecek olan bu baraj, aynı zamanda yörenin kalkınmasına da katkı sağlayacaktır'' diye konuştu.


Bölgede incelemeleri sürdüren Suat Kılıç, söz konusu proje ile ilgili yenileme çalışmalarının DSİ tarafından yürütüldüğünü, en geç 2011 yılının başında barajın temelininin atılacağını ileri sürerek, "Dağköy barajı 19 Mayıs ve Bafra ilçesini suya kavuşturacak" şeklinde konuştu.
Kılıç, DSİ bürokratlarını da, " Su akar Türk bakar sözünü tarihe gömmek için işi hızlandırın" diyerek uyardı.

İha
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2009 Pazar 16:04:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?