5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Suç makineleri İstanbul'da yakalandı

Samsun'da 1'i cinayet, 3'ü yaralama olmak üzere toplam 12 ayrı olayı gerçekleştirdiği iddia edilen 5 kişi, polisin sıkı takibi sonucu İstanbul Topkapı'da yakalandı. 

Samsun Emniyet Müdürü Mustafa İlhan, ilde 31 Temmuz'dan bu yana 1 cinayet, 3 yaralama, 5 silahlı gasp ve 3 ev kurşunlama olayı gerçekleştirdiği iddia edilen zanlıların İstanbul'da yakalandığını belirtti. İstanbul polisiyle yapılan işbirliği sonucu Topkapı civarında yakalanan zanlılar Murat T. (30), Ramazan A. (29) ile birlikte Serkan D. (24), Ayhan Y. (25) ve Umut Ş.'nin (27) sorgularının İstanbul'da sürdüğünü dile getiren İlhan, "Bu olaylar faili meçhul görünüyordu. Polisimizin sıkı takibi sonucu 12 ayrı olayı gerçekleştiren zanlılar yakalandı. Suça meyilli olanlar ve halkımız şunu bilmeli ki, hiçbir suç cezasız kalmaz. Seri suçların zanlıları yakalanmıştır ve Samsun'a getirilerek hakim karşısına çıkarılacak, adalet tecelli edecektir" dedi. 

Her şartta görevini en iyi şekilde yerine getiren polisin, "Salınıyorlar" diye görev ihmalinin asla söz konusu olmadığını, her suçun failinin mutlaka savcının önüne getirildiğini de ifade eden Mustafa İlhan, "Halkımız rahat olmalı. Samsun'da güvenlik konusunda bir problem yok. Suçlular adaletin karşısına her zaman çıkarılacaktır. Polisin görevi suçluyu adalete teslim etmektir" diye konuştu. 

Samsun'da son bir haftada 5 kilo esrar ele geçirildiğini, olaylarla ilgili 16 kişinin yakalandığını, bir kişinin firarda olduğunu da kaydeden İlhan, 4.5 kilo esrarla yakalanan Nurettin K.'nın tutuklandığını, beraberindeki Ertürk D.'nin ise firarda olduğunu, izinin sürüldüğünü hatırlattı. 

Bu arada, Samsun'da Ramazan ayı boyunca il ve ilçelerdeki polis bölgesinde 336'sı hırsızlık, 3'ü cinayet, 8'i gasp ve yağma, 46'sı yaralama, 50 kaçakçılık, 209 trafik olmak üzere toplam 1237 olay meydana geldiği, bu olaylarda, 110 kilo 117 gram esrar, 35'i ruhsatsız 37 tabanca, 14 kurusıkı silah, 3 tüfek ve 424 fişek ele geçirildiği öğrenildi.
iha
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2006 Cuma 17:50:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?