2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Sudanlılar'dan Başkan Genç'e ziyaret

Çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Türkiye'de bulunan Sudanlı heyet, Canik Belediye Başkanı Osman Genç'i makamında ziyaret etti.


İstanbul ve Samsun'da incelemelerde bulunan Sudan Cebeli Evliya Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Tahir ve Sivil Savunma Teşkilatı üyeleri, 2 günlük Samsun ziyaretinde Samsun'un tarihi ve turistik yerlerini gezdi. 9 kişiden oluşan heyet, Canik ilçesinde şehirleşme, çevre düzenleme ve eğitim kurumlarında incelemelerde bulundu. Canik Belediye Başkanı Osman Genç'i makamında ziyaret ederek belediyecilik hizmetleri hakkında bilgi alışverişinde bulunan Cebeli Evliya Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Tahir, Canik'te yerel hizmetlerin yerinde görülmesi adına çok güzel hizmetlerin yapıldığına şahit olduklarını söyledi.

Sudan'da, 800 bin nüfuslu Cebeli Evliya'da belediyecilik hizmetini yerine getirdiklerini beliren Tahir, "1980'li yıllarda Türkiye'de bulunmuştum. Yaklaşık 30 yıl da çok büyük gelişimler ve değişimler olmuş. Çok etkilendim" dedi.
Sudan'da anaokulundan liseye kadar alanda eğitimin belediyeler tarafından yürütüldüğünü dile getiren Ahmet Tahir, Cebeli Evliya'da 300'e yakın Türkçe eğitim alan öğrencinin bulunduğunu, bunun ise Türkiye ile sıcak ilişkilerin kurulmasına vesile olduğunu vurguladı. Martta yapılacak seçimlerde Başkan Genç'e başarı dileklerinde bulunan Tahir, "Canik'te şehirleşme adına çok güzel gelişmeler var.

Canik'in yakaladığı bu gelişmenin devam etmesini temenni ediyorum. İnşallah seçimden zaferle çıkar ve Cebeli Evliya Belediyesi ile kardeş belediye oluruz. Sizleri Sudan'da görmekten mutluluk duyacağız. Türkiye'de ve özellikle Samsun'da sıcak karşılama bizleri son derece memnun etti" diye konuştu.


Sudanlı heyeti Samsun'da ve Canik'te görmekten mutlu olduklarını dile getiren Canik Belediye Başkanı Osman Genç, yerel hizmetlerin yerine getirilmesinde belediyelerin görevlerinin önemli olduğunu, ancak yerel yöneticilerin seçiminde de halka çok büyük görevler düştüğünü söyledi. Başkan Osman Genç, Türkiye'de demokrasinin gereği olarak yerel yöneticilerin, Sudan'da olduğu gibi atama ile değil, halkın seçimi ile başa geldiğini kaydetti. Ayrıca Başkan Genç, dünyada barışın tesis edilmesi adına bu tür ziyaretlerin önemli olduğunu vurguladı.

İha
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2009 Cuma 18:51:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?