6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Sulama birliği kuruluyor

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde yapımına 1993 yılında başlanan ve 2005 yılında tamamlanarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmi açılışı gerçekleştirilen sulama barajından faydalanacak 23 köy muhtarı, 'sulama birliği' kurulması için toplantı yaptı.

Kız Meslek Lisesi Konferans Salonu'nda yapılan toplantıya Samsun DSİ 7. Bölge Müdürlüğü İşletme Bakım Şube Müdürü Ziya Çebi, DSİ İşletme Bakım Baş Mühendisi Hasan Eker, İşletme Mühendisi Ahmet Sözen, İlçe Tarım Müdürü Dursun Okur ve 23 köy muhtarı katıldı.

Samsun DSİ İşletme Bakım Şube Müdürü Ziya Çebi, birliğin kurulması gerektiğini belirterek, "Baraj suyundan yararlanacak tüm köyler bu birliğe üye olmalı" dedi. Çebi, birliğin kuruluşu ve bazı bölgelerdeki uygulamalar hakkında da teknik bilgi aktardı.

Toplantı sonunda, gelecek hafta gerekli evrakların hazırlanarak birliğin kurulması yolunda karar alındı. Yapımı tamamen bittiğinde 23 köyü kapsayan 10 bin hektar alanı sulayacak olan Vezirköprü Barajı'nda bugüne kadar yapılan çalışmalarla bu yıl bin 500 hektar alanın sulanabileceği belirtildi

.
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2008 Perşembe 18:05:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?