4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Sun Express uçuşları başlıyor

SUN EXPRESS SAMSUN'DAN ALMANYA'YA TARİFELİ UÇUŞLARA BAŞLIYOR

Sun Express 2010-2011 kış tarifesinde 3 Kasım'dan itibaren Samsun'dan Almanya'nın iki büyük şehri Frankfurt ve Stuttgart şehrine hafta bir gün direk uçuşlara başlıyor.

Sun Express'in uçuş tanıtımı TSO Toplantı Salonu'nda Vali Hüseyin Aksoy, TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ve Sun Exprees Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say'ın katılımıyla yapıldı. Tanıtımda konuşan Vali Hüseyin Aksoy, Samsun'dan Almanya'nın iki büyük şehrine ilk defa tarifeli uçuşların gerçekleştirileceğini, bunun Samsun tarihinde bir ilk olduğunu söyledi. Uçuşlarla Samsun-Çarşamba Uluslararası Havaalanı'nın uluslararası havalimanı olma pozisyonunun daha öne çıkacağını belirten Aksoy, "Aktarmalı uçuşlarla

yolculuk oldukça yorucuydu ve tercihlerde de farklılık oluşturuyordu. Hafta da 1 gün bile uçuş yapılacak olması büyük önem taşıyor. Samsun turizm bakımında daha fazla çalışma yapılması gereken, turizm pastasından daha fazla pay alması gereken bir il. Bu bir başlangıç olacak. Samsun Turizm Mastır Planı için ihale hazırlık aşaması tamamlandı. Bu çalışma sonrasında önümüzü daha iyi göreceğiz. Özellikle Samsun'da hava yoluna baktığımızda yolcu sayısı artarak devam ediyor. Bu yıl önceki yıla göre artış olacak.

Bir bölge kenti konumundayız. Dünyaya açılan kapısı olarak Samsun ortaya çıkacak. Diğer havayolu firmalarına bu uçuşlar emsal teşkil edebilir" dedi.

Sun Exprees Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say, firma olarak 21 yıldır Türk semalarında uçuş yaptıklarını, 4 yıldır da iç hatlarda uçuşlar gerçekleştirdiklerini belirtti. Say, "3 Kasım'da yurt dışı uçuşlarımıza başlıyoruz. İlk defa Samsun tarifeli uçuş yapacak firma olmanın gurunu yaşıyoruz. Bir uçuşların gerçekleşmesi, hava yolunun isteğiyle olmuyor. Bölgenin de sahip çıkması gerekiyor. Samsun ihracat gerçekleştiriyor, ithalat yapıyor. Hava olanı olarak iş adamları ve yurtdışındaki gurbetçilerimiz direk

Samsun'a ulaşabilecek. Anadolu'nun 7 noktasına da seferler gerçekleştiriyoruz. Tarifelerimiz ilerde talebe göre artırılabilir. 2010 yılında Antalya merkezli olduğumuz hesabından yola çıkarak, yüzde 26 büyüme oluştu. Bu senin Avrupa'da kazanını Türkiye oldu" diye konuştu.

Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Sun Express'in İstanbul, İzmir, Antalya'dan sonra ilk defa tarifeli olarak Samsun'dan yurt dışına uçuş yapılacak olmanın heyecanını yaşadıklarını kaydetti. Bu arada, Sun Express'in bilet fiyatları kış sezonu için iç ve dış hatlarda 49,99 TL Euro başlıyor.

SUN EXPRESS SAMSUN'DAN ALMANYA'YA TARİFELİ UÇUŞLARA BAŞLIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2010 Perşembe 15:05:05
Güncelleme :30 Eylül 2010 Perşembe 15:14:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?