5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Sünnetçilerden Tok'a ziyaret

Samsun'da, Aktif Sünnetçiler Derneği adı altında kurulan Türkiye'nin ilk sünnetçiler derneği yönetimi kurulu, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'u makamında ziyaret etti. 

8 sünnetçinin bir araya gelerek kurduğu ve 19 üyesi bulunan derneğin, vatandaşları sağlıklı sünnet konusunda bilinçlendirmek, sünnet hatalarını en aza indirmek amacıyla kurulduğunu ifade eden dernek başkanı Muzaffer Oğuzhan, 'Evde Sünnet Uygulaması' ile bu konuda büyük hassasiyet göstererek örnek olan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'a dernekleri hakkında bilgi vermek ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunmak amacı ziyaret ettiklerini belirtti. 

Türkiye'de çok büyük sünnet hataları yapıldığını kaydeden Dernek Başkanı Muzaffer Oğuzhan, berberlerin, kasapların dahi sünnet yaptığını iddia etti. Sağlık personelleri tarafından sünnet yapılması gerektiğini ifade eden derneğin yönetim kurulu üyesi Mustafa Kocaoğlu ise İlkadım Belediyesi'nin Evde Sünnet Uygulaması'nda sağlık personellerinin görev aldığını ve yıllardır alışılanın aksine Türkiye de ilk kez bir belediyenin bu hassasiyet içinde üç yıldır sağlıklı ve hijyenik şartlarda ehil ellerde sünnet yapılmasını sağladığını belirtti. 

Ziyaretten büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, sünnet hadisesinin insan sağlığı ve psikolojisi açısından çok önemli olduğunu, bu nedenle Evde Sünnet Uygulaması'nı başlattıklarını ifade ederek, "Böyle önemli bir konuda kurmuş olduğunuz dernek için sizleri tebrik ediyorum, çalışmalarınızda her zaman destek olmaya hazırız. İlkadım Belediyesi'nin başlatmış olduğu hijyenik şartlarda Evde Sünnet Uygulaması her yıl 500 çocuk ile devam edecek" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2006 Salı 11:59:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?